Fanovi mrze posljednju sezonu GOT-a, evo što kaže George Martin

Screenshot: Youtube

TIJEKOM emitiranja posljednje sezone Igre prijestolja fanovi su neumorno kritizirali razvoj radnje i scenarij, a što misli o seriji, otkrio je i autor knjiga prema kojoj je snimana, George Martin. 

Mnoge je fanove zanimao njegov stav o posljednjim sezonama budući da se nakon pete knjige (koja je posljednja objavljena od sedam najavljenih) radnja počela razvijati u svom smjeru. 

"Kompleksno je. Malo sam tužan. Volio bih da smo imali više sezona, ali razumijem. David i Dan imaju druge projekte, a siguran sam da bi i glumci koji su imali ugovore na sedam ili osam godina voljeli glumiti druge uloge. Sve je to pošteno. Nisam ljut, ni išta slično, ali ostaje neka praznina u meni", rekao je Rolling Stoneu na upit kako se osjeća zbog kraja serije. 

Na pitanje što misli o radnji koja se u seriji razlikuje od one u knjigama, odgovorio je: 

"Naravno da sam emotivno reagirao. Bih li volio da su to napravili baš onako kako sam ja to htio? Naravno. Ali postoji i druga strana. Ja sam ranije adaptirao radove drugih ljudi i nisam to radio baš onako kako su to oni zamišljali. Neke su promjene morale biti jer sam spor s pisanjem. Stvarno sam s tim trebao završiti prije četiri godine, da jesam, možda bi ovdje bila drugačija priča. Sad imamo dvije varijacije iste priče ili vrlo slične, isto kao i u svakoj adaptaciji."

Dodao je da su Benioff i Weiss kraj napravili u dogovoru s njim. 

"Glavne točke završetka su one koje sam im rekao prije pet, šest godina, ali naravno da su neke stvari promijenjene i da je puno toga dodano", kaže Martin. 

Na svom je blogu, u objavi nakon kraja serije, najavio je kakav će kraj priča dobiti u knjizi

Pročitajte više