"Farma je štivo za idiote, sumrak uma!"

"VI MORA da se šalite kad me to pitate!? Kako možete ostati ozbiljni kad mi postavljate to pitanje? Pa naravno da ne gledam to štivo za idiote! To je mrak, sumrak uma! Kao da je netko ugasio svjetlo u ovoj zemlji. Cijeli taj show me podsjeća na naše medije - dok je Kuljiša, Butkovića i Jergovića u redovima novinara sve je to veliko ništa", riječi su kojima je Josip Radeljak opisao svoje osjećaje koje gaji prema reality showu Farma. Na pitanje gleda li njegova kćerka Lana taj show, Josip je odgovorio:

"Moja curica to ne gleda. Ona uživa u filmovima na engleskom, poučnim filmovima, dokumentarnim i slično. Pa ne mrzim svoje dijete da mu dopuštam gledati takve televizijske sadržaje, što vam je".

"Mislim da djeca od toga ne nauče ništa pametno"

Naime, nije prošlo ni tjedan dana da u reality showu Farma nisu prolivene suze, posvađani farmeri, čak su se Ante i Simona poseksali ispod dekice i slično. Mnogi roditelji smatraju kako takav sadržaj ne priliči prime timeu, pogotovo znajući kakav utjecaj na nevinu djecu imaju poznate osobe s malih ekrana.

"Mislim da djeca od toga ne nauče ništa pametno, a oni koji su se prijavili u taj show samo si čine medvjeđu uslugu. Iskreno, ovogodišnji show nisam gledala, ali već je bilo nekog seksa, zar ne? To je tipični voajerski program, ali mnogo ljudi se voli petljati u tuđe živote. To djeca ne bi trebala gledati, iako je Farma bolja od Big Brothera koji je prepun seksa", rekla je Ines Preindl, friška majka malog Vite.

Pjevačica Jelena Radan trenutačno je zauzeta ocjenjivanjem kandidata na audiciji u showu Hrvatska traži zvijezdu, međutim, smatra kako je "vrlo bitno tko sudjeluje u Farmi, jer to određuje koliko je sadržaj kvalitetan". "Stvarno ne pratim Farmu, ali pretpostavljam da djeca puno toga ne bi trebala gledati na televiziji, a gledaju. Znam malo što se događa u Farmi preko moje majke koja takve stvari gleda kao i hrpa drugih umirovljenika. Međutim, prva linija obrane u ovom slučaju su roditelji koji bi trebali znati da svatko ima mogućnost izbora pa tako i hoćete li gledati Farmu ili ne".

"Ništa drugačiji nije ni Big Brother"

Još jedna pjevačica, Ivana Husar, nije gledala čak ni najavnu emisiju Farme, "a pogotovo ne nastavke". Smatra da je današnja televizija svoje programe obogatila sadržajima koji bi trebali biti daleko edukativniji, "ali to je televizija, to su mediji". "To definitivno nije koncept koji bih voljela da moje dijete danas sutra gleda. Ja ću svojem djetetu kontrolirati sadržaje i nadam se da ću ga uspjeti usmjeriti na neke kvalitetnije stvari. Farma je koncept emisije koji mi se ne sviđa, jer sam jako osjetljiva po pitanju zadiranja u tuđu intimu. Ali, ništa drugačiji nije ni Big Brother".

L.V.
Foto: Cropix

Pročitajte više