Fenomenalni brojač pokazat će vam što se točno događalo na Zemlji od trena vašeg rođenja

Foto: GoCompare

NOVI interaktivni alat koji se pojavio na internetu omogućava vam da vidite što se sve dogodilo na našem planetu od trenutka vašeg rođenja.

Alat "Vi i planet Zemlja" otkrit će vam koliko ste stvari dosad prespavali, koliko puta je otkucalo vaše srce pa čak i koliko je snježnih pahulja palo otkako ste došli na ovaj svijet (nažalost, ne otkriva koliko je pahulja Milan Bandić dosad pojeo).

Sve što je potrebno za njegovo korištenje jest unijeti datum svog rođenja, a potom vas očekuje skrolanje po nizu zanimljivih činjenica.

 

Prikazane brojke temelje se na podacima Britanskog zdravstvenog sustava, Svjetske banke, Ujedinjenih naroda i sveučilišta Northwestern, Colorado i New York.

"Koristeći podatke sveučilišta, medicinskih i ekoloških institucija stvorili smo seriju izračuna koji pomažu da svoje postojanje stavimo u određenu perspektivu. S obzirom na to da je Zemlja stara više od 4,5 milijardi godina, naš alat pokazuje koliko smo se mi, ali i planet promijenili u periodu u kojem smo mi tu", rekao je glasnogovornik kompanije GoCompare koja je napravila ovaj alat. 

Pročitajte više