Ferguson stigla u Vukovar, odmah je naučili kako se na hrvatskom kaže dogradonačelnik

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

VOJVOTKINJA od Yorka Sarah Ferguson stigla je u Vukovar na sastanak s predstavnicima grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, a nakon upoznavanja Ferguson su naučili kako se na hrvatskom kaže "dogradonačelnik".

Za ovu je prigodu vojvotkinja odabrala crnu haljinu i balerinke te plavi sako za koji je zataknula broš u bojama ukrajinske zastave.

Inače, Ferguson ovih dana boravi u Hrvatskoj kako bi podržala grupu Montessori. Jučer je gostovala na HRT-u, a u razgovoru s voditeljima Davorom Meštrovićem i Zlatom Muck Sušec vojvotkinja se prisjetila ranijeg boravka u Hrvatskoj tijekom Domovinskog rata, kada je bila u Splitu.

Tko je uopće Sarah Ferguson?

Udajom za mlađeg sina britanske kraljice Sarah Ferguson postala je krajem osamdesetih ono što je Meghan Markle postala kada se udala za princa Harryja, a mediji su je u to vrijeme stalno svađali sa šogoricom Dianom te uspoređivali njihov izgled, stil i popularnost.

No Sarah se nije dugo zadržala u kraljevskoj obitelji.

Problemi u braku s princem počeli su već početkom devedesetih, a zbog skandala je Sarah došla na metu britanskih tabloida.

Sarah i princ Andrew razveli su se 1996. godine, a Sarah je svim mogućim sredstvima udaljena od kraljevske obitelji. Više je nisu zvali na obiteljska okupljanja, a nijedan Božić više nije provela sa svojom djecom. Danas živi izvan Velike Britanije i kaže da je s bivšim suprugom u korektnim odnosima.

Pročitajte više