Filipinka Pia Alonzo Wurtzbach je nova Miss Universe, izbor obilježio dosad neviđen skandal

Foto: MissUniverse.com

FILIPINSKA glumica i manekenka njemačkog podrijetla, Pia Alonzo Wurtzbach je nova Miss Universe, dok se Hrvatska predstavnica Mirta Kuštan nije uspjela plasirati u top petnaest najljepših missica.

 

See the Top 15 Miss Universe contestants react to advancing to the next round.

Posted by Miss Universe on Sunday, 20 December 2015

Izbor je, međutim, ove godine obilježio dosad neviđen skandal za kojeg se pobrinuo voditelj Steve Harvey. Čitajući imena pratilja i pobjednice, Harvey je naime Miss Kolumbije Ariadnu Gutierrez proglasio pobjednicom. Gutierrez je pune dvije minute slavila sa suzama u očima prije no što je Harvey shvatio pogrešku - Miss Kolumbije je naime bila prva pratilja.

Kako bi dokazao da je doista riječ o njegovoj pogrešci pokazao je i listu najljepših sa koje je čitao, a lijepa Ariadna je bila prisiljena 30 tisuća dolara vrijednu krunu predati šokiranoj Miss Filipina.

Iako nije uspjela sakriti suze, kasnije je izjavila kako vjeruje da se sve događa s razlogom i zahvalila je svima koji su joj pružali podršku.

 

A message from Miss Universe Colombia.

Posted by Miss Universe on Sunday, 20 December 2015

Pia je u izjavi nakon krunidbe pak izjavila da je ovo bio vrlo netradicionalan izbor, "vrlo u stilu 2015. godine".

 

The road to the Miss Universe crown is never easy. A message from Miss Universe 2015, Pia Alonzo Wurtzbach.

Posted by Miss Universe on Sunday, 20 December 2015

Tri dana ranije u Las Vegasu je i održano preliminarno natjecanje Miss Universe 2015. Osamdeset ljepotica iz cijelog svijeta na glamuroznoj pozornici u Planet Hollywood resort i casinu natjecalo se u večernjim haljinama i kupaćim kostimima.

U top 15 najljepših ušle su predstavnice Brazila, Australije, Indonezije, Dominikanske Republike, Filipina , Francuske, USA, Curacaa, Belgije, Japana, Venezuele, Južne Afrike, Kolumbije, Meksika i Tajlanda.

Olivia Culpo, Emmit Smith, Niecy Nash, Perez Hilton dio su žiri koji je bio sastavljen od poznatih ljudi iz svijeta mode, filma, biznisa. Oni su odabrali su Miss Australije, Miss Dominikanske republike, Miss Filipina, Miss Francuske, Miss USA, Miss Curacao, Miss Japana, Miss Venezuele i Miss Tajlanda izabrali u  Top 10. Blještavom pozornicom ljepotice su se prošetale u elegantnim večernjim haljinama.

U Top 5 ušle su predstavnice Francuske, Kolumbije, Filipina, Australije i USA.

Po prvi put s novim vlasnikom, najvećom agencijom na svijetu William Morris WME/IMG  sa najljepših 5 finalistica izbor se suzio na tri najuspješnije. U samu završnicu plasirale su se Miss Kolumbije Ariadna Gutirrez-Arevalo,  Miss USA Olivia Jordan te Miss Filipina Pia Alonzo Wurtzbach.

Protekla dva tjedna ljepoticama su prošla u znaku snimanja službenih fotografija i video priloga, brojnih evenata, imale su i humanitarnu aukciju nacionalnih poklona na kojoj je Mirta Laura Kuštan darovala vrijednu grafiku Zvonimira Mihanovića.

Finale Miss Universe 2015. održalo se u Planet Hollywood resort i casinu u Las Vegasu, a u programu su nastupili Seal, Charlie Puth i The Band Perry.

Naša predstavnica Mirta Kuštan je, u Las Vegas odletjela u posljednji trenutak. Iako je na izboru za Miss Universe Hrvatske proglašena drugom pratiljom, u toj se ulozi našla nakon što je Miss Barbara Ljiljak neposredno prije puta slomila ruku, dok je prva pratilja Alma Fabulić bila zauzeta obavezama u Kini.

Pročitajte više