Film koji je pobijedio na Cannesu ima 97% na Rotten Tomatoesu

Screenshot: YouTube

JOON-HO BONG u subotu je postao prvi južnokorejski redatelj ovjenčan Zlatnom palmom u Cannesu, gdje je njegov peti film, "Parasite", jednoglasnom odlukom žirija proglašen najboljim filmom festivala.

Na 72. Filmskom festivalu u Cannesu u konkurenciji 21 filma pobjedu je odnijela crna komedija koja se bavi klasnim pitanjima u modernoj Koreji. Priča o siromašnom bratu i njegovoj sestri koji se infiltriraju u bogato kućanstvo oduševila je i kritičare, a na Rotten Tomatoesu film zasad ima 97% (32 recenzije kritičara).

"Društveni komentar gotovo je jednako moćan kao i sam zaplet", kaže o filmu kritičarka BBC-ja Emma Jones. Vulture je film opisao kao napeto remek-djelo čija se čarolija zadržava dugo, dok indieWire piše da je Bong napokon postao žanr sam za sebe. Polygon pak piše kako bi Parasite lako mogao biti najbolji film godine.

I dok kritičari redaju superlative Bongovom filmu (Okya, Sjećanja na ubojstvo, Snowpiercer...) koji prema IMDB-u s prikazivanjem u Južnoj Koreji počinje 30. svibnja, gledatelji na Zapadu još uvijek čekaju datum njegove premijere.

Pročitajte više