Filmaši bijesni: "Cannes je postao cirkus. Gdje god se okreneš - influenceri"

Foto: EPA

Ovogodišnje izdanje filmskog festivala u Cannesu poprilično je razbjesnilo i filmaše i ljubitelje filmova. 

Filmski festival u Cannesu dugo se smatrao vrlo prestižnim filmskim događajem koji pohode samo pažljivo odabrana imena iz filmskog svijeta. Međutim, posljednjih se godina festival nalazi na udaru kritika zbog popisa "VIP gostiju" koji većinski sadrži imena influencera i zvijezda reality showova.

Pritika Swarup, model i influencerica

Zvijezde reality showa Love Island, Molly-Mae Hague, Ekin-Su Cülcüloğlu i Zara McDermott, "it djevojke" Nicky Hilton, Victoria Hervey i Emma Weymouth, Kimberley Garner iz reality showova Made In Chelsea, Evelyn Ellis, zvijezda TV showa Married At First Sight (nešto kao Brak na prvu), manekenke Heidi Klum i njena kći Leni, Bella Hadid, Rosie Huntington-Whiteley, Alessandra Ambrosio i Candice Swanepoel samo su neka od imena s crvenog tepiha ovogodišnjeg Cannesa. To se mnogima nije svidjelo.

The Sun piše da su cijenjeni glumci, redatelji i producenti postali prilično nezadovoljni dijeljenjem crvenog tepiha s osobama popularnima po dijeljenju sadržaja na društvenim mrežama ili po sudjelovanju u trešerskim reality showovima.

Heidi Klum i kći Leni

"Postao je cirkus"

Mnogi se pitaju je li, s fokusom koji više nije na filmovima, već na brendovima i reklamama, izgubljena srž Cannesa. "Cannes je postao cirkus. Gdje god se okrenete vidite zvijezde reality showova. Nije da oni nisu dobrodošli u Cannesu, ali je filmski festival izgubio svoju privlačnost. Kamo god se okrenete vidjet ćete influencera. U Cannesu više ništa nije ekskluzivno, dolaze svi", rekao je za The Sun jedan nezadovoljni insajder.

Situacija s Kevinom Costnerom posebno je razljutila filmaše. Naime, dvostruki oskarovac zatekao se u gomili influencera koji su udarali selfije ispred hotela s pet zvjezdica u kojem je on odsjeo. "Prije bi bilo strahopoštovanja tijekom susreta s holivudskim zvijezdama poput njega. Sada sve samo zanima koliko će lajkova zbog njega dobiti. Depresivno je na što se Cannes srozao", zaključili su neki.

@gala.fr #kevincostner @bmw #BMW #BMWxCannes #cannes2024 #filmtok ♬ Flashing Lights - Kanye West

Cannes je desetljećima bio mjesto za stvaranje prestižne reputacije novih redatelja, uključujući i Quentina Tarantina, a filmovi s Cannesa često bi imali velike šanse za osvajanje Oscara. Međutim, mnogi redatelji se sad žale da su ljudi zaboravili da filmski festival u Cannesu postoji - zbog filmova.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.