Filmovi u lovu na Zlatnu Arenu: Dolores Lambaša partija po Puli

NAJSTARIJI filmski festival u Hrvatskoj, festival igranog filma u Puli, započinje sutra i traje do 25. srpnja, a otvorit će ga projekcija uratka redatelja Nikše Sviličića "Vjerujem u anđele", u kojem glume Dolores Lambaša i Vedran Mlikota. "Ja sam svoje u filmu dala. Onoga trena kad je bila zadnja klapa, kad se ugasila kamera, odrekla sam se svega. Uloga je kao dijete, kad je gotovo treba se odvojiti i napraviti oštar rez", ispričala je Dolores. "Na Pulu gledam kao na jedan lijepi ljetni festival, na posljedicu svega što smo radili i nadam se da će biti ugodno", dodala je lijepa glumica.

Iako joj je ovo bila prva suradnja s iskusnim glumcem Vedranom Mlikotom, koji je pokretač zanimljive manifestacije kojoj je cilj buđenje uspavane Dalmatinske zagore, "Glumci u Zagvozdu", Lambaša je opčinjena njegovom neiscrpnom energijom. "Preko noći je doputovao na set. Cijelo jutro smo snimali i imali smo jednu scenu u Modroj špilji na Biševu. Cijeli dan je veslao do nje tako umoran i kupao se u šest popodne, a bilo je jako hladno jer se snimalo početkom studenoga i bez problema je poslije odradio večeru i zapjevao s nama", oduševljeno je ispričala Dolores koja je večeras stigla u Pulu i odmah krenula na zabavu.

"Ne mogu ja bez svoga Frane"

"Večeras će biti interni party ekipe koja je radila na filmu, pripremit ćemo se za sutrašnju presicu, zapjevati i zaplesati", najavila je glumica koju nakon Pulskog festivala dugo ljeto ispunjeno samo putovanjima i zabavom. "Frano ide s prijateljima na krstarenje obalom, a ja ću biti s dizajnericom Martom Buzolić na turi kopnenim dijelom obale, ali navečer će se Frano sidriti pa ćemo se viđat. Ne mogu ja bez njega. Ostatak ljeta ćemo provesti zajedno na brodu, putujući našom obalom", rekla je Lambaša.

Pulom će ovih tjedan dana prodefilirati projekcije deset hrvatskih i najboljih svjetskih filmova u lovu na , a tradicionalno će biti prikazivani na slikovitom Kaštelu, modernom Kinu Valli te pulskoj Areni. "Vjerujem u anđele" će Festival otvoriti, a potom slijede omnibus grupe redatelja "Zagrebačke priče", "Crnci" Zvonimira Jurića i Gorana Devića, "U zemlji čudesa" Dejana Šorka, "Čovjek ispod stola" Nevena Hitreca, "Kenjac" Antonija Nuića, "Ljubavni život domobrana" Pave Marinkovića i "Metastaze" Branka Schmidta.

Pročitajte više