Filomena, koja je nastupala na vjenčanju Mate Rimca, ima novu pjesmu

Foto: Press

IAKO se čini kako ljetu dolazi kraj, Filomena novom pjesmom dokazuje suprotno. Pjevačica vrlo upečatljivih vokalnih sposobnosti, poznata i po nastupu na vjenčanju Mate Rimca, predstavlja svoju novu pjesmu naziva Body.

Filomena se već predstavila kao kantautorica, a s vlastitom pjesmom nastupila je na Splitskom festivalu, gdje je prije dvije godine dobila nagradu za najboljeg debitanta.

Pjesma Body ima drugačiju priču. Nastala je iz upoznavanja s novim ljudima i došla je čak do Amerike.

"Svog producenta Domagoja Perišića, koji je zaslužan za aranžman pjesme Body, upoznajem preko zajedničke prijateljice, influencerice Nike Pavičić. Domagoj je producent raznim izvođačima kao što su grupa Silente, Giboni, Severina itd… Domagoj me upoznaje s jako talentiranom mladom glazbenicom i autoricom tekstova, Hrvaticom s američkom adresom Almom Cormier, koja je i napisala tekst za Body, dok ja potpisujem glazbu.

Mix i master odrađeni su u Americi, u LA-u. Sam spot odradio je jako talentirani mladi redatelj Val Pulić. Koreografiju je radila Željka Kačunić, trenerica i vlasnica Dance Crew United kluba u Splitu, a plesačice su Karla Radić i Petra Matenda", rekla je Filomena i tako otkrila koju je ekipu okupila oko sebe.

Još kao djevojčica bila je članica GKM-a Split ansambl, a zatim svoj glazbeni put nastavlja u gradskoj glazbi Zvonimir, Solin, gdje započinje sviranje limenog instrumenta, trube. 

"Kao mala bila sam na nekolicini glazbenih natjecanja, neka su čak rezultirala pobjedama, kao prvi Solinski festival, te sam tu već znala kojim putem u životu želim ići. U srednjoj upravnoj školi odlučila sam se u četvrtom razredu za dramsku akademiju te išla na radionice Elvisa Bošnjaka, no bavljenje gažama i svirkama već od devetnaeste godine rezultiralo je time da je glazba prevagnula i 'uzela' me pod svoje", rekla je Filomena.

Pjevanjem back vokala hrvatskim izvođačima, kao npr. grupi Dalmatino, dodatno ju je ohrabrilo da se okuša u vlastitoj glazbenoj priči i započne svoj put. 

Koliko je uspješna govori i činjenica da studira na Berklee College of Music, a sada ponosno predstavlja novu pjesmu Body. 

Pročitajte više