Finalistica izbora za Miss Engleske natjecala se bez šminke i ušla u povijest

Foto: Profimedia

STUDENTICA Melisa Raouf postala je prva osoba u 94-godišnjoj povijesti izbora za Miss Engleske koja se natjecala bez šminke.

Iako nije pobijedila, o njenoj ljepoti raspisali su se gotovo svi svjetski mediji, uključujući i The Washington Post.

Prkosi beauty standardima

Kako je Melisa objasnila, bez šminke se odučila natjecati kako bi "prkosila beauty standardima".

"Godinama sam se osjećala nesigurno i bila sramežljiva, čemu su najviše pridonijele društvene mreže. Bila sam bombardirana uređenim i fotošopiranim fotkama", ispričala je za BBC.

Raouf se u finale izbora za Miss Engleske kvalificirala u lipnju, nakon što je impresionirala suce u Londonu tijekom polufinala.

"Ovo mi puno znači jer osjećam da se mnoge djevojke različite dobi šminkaju jer su pod pritiskom da to čine", rekla je tada.

"Nikada nisam osjećala potrebu da zadovoljavam standarde ljepote. Nedavno sam prihvatila da sam lijepa u vlastitoj koži i zato sam se odlučila natjecati bez šminke", objasnila je i dodala kako se inače ne protivi šminki te da je i sama ponekad nosi.

Nova Miss Engleske je inženjerka zrakoplovstva

Podsjetimo, u finalu Miss Engleske najljepšom je proglašena 26-godišnja inženjerka zrakoplovstva Jessica Gagen, koja je prošle godine bila prva pratilja.

"Tijekom srednje škole zadirkivali su me jer sam crvenokosa. Nisam to puno spominjala tijekom prošlogodišnjeg natjecanja jer sam veliki zagovornik ostavljanja negativnih stvari u prošlosti. No, činjenica je da nije nikad postojala crvenokosa Miss Engleske", rekla je Jessica za britanske medije.

Pročitajte više