Florijana u Jokeru namučilo pitanje o filmu koji je sniman u Hrvatskoj

Foto: Press

28-godišnji natjecatelj Florijan Skok iz Jastrebarskog svoju je sreću okušao u kvizu Joker u kojem je uz pomoć raspoloživih jokera točno odgovorio na devet od dvanaest pitanja te osvojio 5.000 eura. Najviše sreće donijela su mu dva posljednja pitanja na koja je odgovorio točno pa se uspio popeti na ljestvici do osvojenog iznosa.

Samopouzdano je otvorio 12. pitanje i kad ga je pročitao nije odustao nego hrabro ponudio i zaključao odgovor: "Ako ste posjetili sveti grad Amritsar i njegov Zlatni hram, nalazite se u svetištu koje religije?" Je li to…A) sikhizam B) zoroastrizam C) animizam D) šintoizam. Borna se odlučio za odgovor A koji je bio točan.

Namučilo ga filmsko pitanje

Na putu do 5000 eura pomogao mu je prijatelj Borna koji je uskočio kao superjoker. Do točnog odgovora svojim savjetom mu je omogućio da točno odgovori na pitanje: "Kad računala slave Očev dan, slave čiji rođendan, odnosno, tko nosi nadimak 'otac kompjutera'?" A) Steve Jobs B) Ray Tomlison C) Charles Babbage D) Steve Wozniak. Točan odgovor bio je C) Charles Babbage.

Borna je imao poteškoće s filmskim pitanjem koje ima i veze s Hrvatskom: "Tko je 2022. glumio samog sebe u filmu 'Nepodnošljiva težina golemog talenta', dijelom snimanom u Hrvatskoj?" Odgovori su bili: A ) Jackie Chan D) Kate Beckinsale C) Morgan Freeman D) Nicolas Cage. Točan odgovor je D, a Florijan je zaključao C.

Nije se najbolje snašao ni na pitanju o popularnoj grickalici: "Prije nego što napravite maslac od njega, recite nam što je kikiriki?" A) grahorica B) orašasti plod C) mahunarka D) cvijet. Florijan se odlučio za odgovor B, a točan je bio C.

Unatoč tri netočna odgovora, ipak je kući pošao s računom bogatijim za 5000 eura.

Pročitajte više