Forbes: Ovo je najbogatija glazbenica na svijetu (koja bogatstvo nije naslijedila)

Foto: EPA

Magazin Forbes je objavio listu najbogatijih samoostvarenih žena u SAD-u, a Rihanna se našla na 20. mjestu kao najbogatija samoostvarena pjevačica te najbogatija žena mlađa od 40 godina.

Distributerka građevinske opreme Diane Hendricks osigurala je vodeće mjesto na prestižnoj listi šestu godinu zaredom, s neto vrijednošću od 15 milijardi dolara, a slijede ju žene iz područja poput ugostiteljstva, tehnološke industrije, mode, informatičkog savjetovanja i zabave. 

Rihanna se nalazi na 20. mjestu te je najviše rangirana zabavljačica na Forbesovoj listi, a njezina neto vrijednost procjenjuje se na 1.4 milijarde dolara. Najveći dio njezinog bogatstva potječe iz kozmetičke linije Fenty Beauty pokrenute 2017. godine i uspješne glazbene karijere.

35-godišnja pjevačica suvlasnica je linije Fenty Beauty s francuskim konglomeratom luksuzne robe LVMH-om i dionik je u liniji donjeg rublja Savage x Fenty. Rihanna je u karijeri prodala više od 250 milijuna albuma te je jedna od najprodavanijih glazbenica u svijetu. 

Slijedi ju Taylor Swift

Rihannu među mlađim glazbenicama slijedi Taylor Swift na 34. mjestu. Pop pjevačica ima neto vrijednost od 740 milijuna dolara, a nakon objavljivanja albuma Midnights je postala prva izvođačica u povijesti koja je osvojila sva mjesta u prvih 10 Billboardove ljestvice Hot 100 Songs.

Kad je najavila Eras turneju, njezini fanovi su pohrlili u Ticketmaster, a zbog velikih zahtjeva distribucijski div se srušio i izazvao veliku raspravu u kojoj je sudjelovao i Kongres.

2021. kantautorica je počela objavljivati nove snimke svojih prethodnih albuma kako bi ponovno stekla vlasnička prava. Usred globalne zdravstvene krize Swift je izbacila Folklore i Evermore, koji je postao prvi album u 2020. prodan u milijun primjeraka.

Pročitajte više