FOTO Baby Lasagna u Umagu predstavio svoju slikovnicu, dočekala ga hrpa djece

Foto: Saša Miljević/Pixsell

JUTRO nakon što je održao svoj prvi veliki koncert na Sea Star festivalu, Marko Purišić u Umagu je predstavio svoju slikovnicu Baby Lasagna i mačak Stipe - Veliko prijateljstvo. Na promociju je došla hrpa djece i svi su se htjeli slikati s hrvatskim predstavnikom na Eurosongu.

Mačak Stipe junak slikovnice

Već je dobro poznato kako je Baby Lasagna scenski ljubitelj i zaštitnik mačaka. Nakon što je ponosni cat-dad zaludio naciju pjesmom Rim Tim Tagi Dim otkrio je kako se u te stihove upleo i njegov mačak Stipe, od rođenja jednooki ljubimac koji je postao junak autorske slikovnice.

Upravo je kroz perspektivu mačka Stipe ispričana ova avantura, od nastanka pjesme Rim Tim Tagi Dim do odlaska na Eurosong. Stipe je bio nadahnuće Baby Lasagni u pisanju hit pjesme i neodoljiva podrška uz mace Gertrudu i Branku.

Svaka mačka, kao i Stipe, oblikovana je u slikovnici prema stvarnim karakteristikama, a najmlađi kroz njih uče o podršci, ustrajnosti i zajedništvu. Autor teksta, kao i ilustracija je Igor Jurilj, ilustrator i novinar koji se umjetnički potpisuje kao Yellow Yuri, koji je oblikovao priču.

Pročitajte više