FOTO Bajka iz Istre: Vještica poslala dječaka u šumu da ih se riješi, ali on je učinio nešto bolje

Foto: Facebook

"PRIČA podsjeća na Andersenove bajke iz davnih vremena, ali se događa u 21. stoljeću u Istri i istinita je. Zla vještica pošalje dječaka u sumu da se riješi dva mačića. Dječak dobrog srca rješava ih se tako da im sagradi kućicu od kamenja i ostavi im hrane i vode", prepričava tužnu priču sa sretnim završetkom Mae Isaksson iz Udruge Happy End.

"Bajci" iz stvarnog života tu, međutim nije kraj, jer nakon apela koji je glasno odjeknuo među ljubiteljima životinja u radnju se uključila i dobra vila imenom Tanija, koja je nahranila mačiće i sklonila ih na sigurno u svome domu u Višnjanu, a jednome je već uspjela pronaći i dom. 

"Tako želim znati tko je dječak dobrog srca. Želim ga istaknuti. Usprkos zadrtoj sredini u kojoj odrasta, poslušao je svoje srce... Tako želim znati tko je vještica. Netko bi joj trebao objasniti da nismo više u srednjem vijeku, da smo siti ovakvih koji nam troše zrak, prostor i vrijeme a umjesto koristi društvu rade nam samo štetu", dodaje Mae, koja je već duže vrijeme također jedna od dobrih vila nezbrinutih i napuštenih životinja.

Bijeli mačić je već pronašao svoj happy end, a njegova seka sa simpatičnom mrljicom oko desnog oka još uvijek ga čeka. Oni koji joj ga žele pokloniti, ili pak pomoći dobrim vilama i drugim životinjama na bilo koji način, mogu se javiti Udruzi Happy End na njihovoj Facebook stranici, ili telefonskim putem na 099 746 7006.

Pročitajte više