FOTO Čitatelje razbjesnila "stvarno užasna" naslovnica Voguea s Margot Robbie i Nicole Kidman

Foto: Instagram/Twitter

NASLOVNICA Voguea na kojoj se nalaze australske glumice Margot Robbie i Nicole Kidman našao se pod paljbom čitatelja.

Kad je prošle godine Edward Enninful postao prvi muškarac na poziciji glavnog urednika slavnog magazina, a i prvi crnac te otvoreno gay osoba, očekivale su se velike promjene. Tome u prilog išla je i činjenica da se na njegovoj prvoj naslovnici našla manekenka i aktivistica Adwoah Aboah.

Najava novog posebnog izdanja za veljaču ipak je razočarala mnoge. Na naslovnici se nalaze Nicole Kidman i Margot Robbie, a izdanje naslovljeno s "Nova era u Hollywoodu" bavi se gotovo isključivo bijelcima, s iznimkom Izraelke Gal Gadot i Hong Chau koja je rođena na Tajlandu.

Čitatelji su osobito istaknuli jedan od naslova koji glasi "Zašto moramo razgovarati o rasi", što smatraju ironičnim s obzirom na sadržaj, piše Unilad.

"Počeli smo jako, a sad smo se opet vratili bijelim ženama i šifonu", napisao je jedan od korisnika Twittera.

"Moda se nikad neće promijeniti. Nikad! Sistem je izgrađen na premoći bijele rase. Svaka promjena tu je brzinsko rješenje da se zamažu oči javnosti", rekao je drugi.

"Zaista sam se radovao Edovom Vogueu, ali ova naslovnica je zaista razočaranje", bio je još jedan od komentara. 

Slični su se komentari mogli naći i na Instagramu. "Ovo je stvarno užasno", "Najgora naslovnica Voguea ikad", "Kako možete ozbiljno spominjati pitanje rase uz dvije bijele žene na naslovnici", "Najsmješnije je što je glavni urednik crnac, bravo Edwarde", bili su samo neki od komentara. 

Pročitajte više