FOTO Doris Dragović u Splitu priredila spektakl povodom 40 godina karijere

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

DORIS DRAGOVIĆ sinoć je održala koncert u Spaladium Areni u Splitu.

Glazbenica je ovim koncertom obilježila 40 godina karijere, a najveću koncertnu dvoranu u Dalmaciji rasprodala je do posljednjeg mjesta. Na pozornicu je izašla u šarenom kombinezonu u ružičastim i ljubičastim nijansama, a modnu kombinaciju upotpunila je ružičastim štiklama. Kosu je podigla te je nosila jaču šminku na očima i ruž tamnije nijanse.

Doris je publici otpjevala svoje nezaboravne hitove.

Karijeru započela osamdesetih godina

Doris Dragović je u ranim osamdesetim postala članica grupe More, a 1986. godine započela je solističku karijeru. Jedan od njezinih poznatijih singlova Hajde da se mazimo uvršten je na CD Zlatne osamdesete.

U svojoj karijeri objavila je 22 albuma, a veliku slavu stekla je nastupima na Euroviziji.

Godine 1986. predstavljala je Jugoslaviju s pjesmom Željo moja Zrinka Tutića u Norveškoj i osvojila 11. mjesto. Bilo je to 31. natjecanje Eurosonga i prvi put da je Norveška bila zemlja domaćin.

Skandal zbog Marije Magdalene

Godine 1999. Doris je na Euroviziji predstavljala Hrvatsku s pjesmom Marija Magdalena Tončija Huljića. U Izraelu je tada zauzela četvrto mjesto. Mnogi fanovi Eurosonga i novije generacije eurovizijskih blogera i komentatora smatraju da je Doris te godine trebala pobijediti te da je Marija Magdalena jedna od najboljih pjesama u povijesti natjecanja.

Te godine se od Doris i Huljića očekivalo mnogo, ali prije samog natjecanja izbio je skandal zbog kojeg se još uvijek priča da je Hrvatska kažnjena oduzimanjem bodova na kraju natjecanja. Zbog muških vokala koji se čuju u matrici, EBU je htio diskvalificirati Hrvatsku. Ksenija Urličić kaže da su to bile igre kojima se htjelo spriječiti da Hrvatska organizira Eurosong jubilarne 2000. godine.

Prije ere interneta pričalo se da je Doris Dragović na kraju umjesto na četvrtom završila na petom mjestu, a govorkalo se i da nas je EBU spustio na sedmo mjesto. Ništa od toga nije istina. Službeni rezultati kažu da je Doris Dragović natjecanje završila na četvrtom mjestu sa 118 bodova.

Pročitajte više