FOTO EKSKLUZIVA Novi predsjednik HDZ-a 80-ih je furao fudbalerku i družio se s opakim metalcima

Foto: Čitatelj Indexa
 
ANDREJ PLENKOVIĆ, tko zna koje po redu novo lice novog HDZ-a posljednjih godina čini se da doista to je; fin, uglađen, pristojan, poliglot, školovan i karijerni diplomat.
 
Ne znamo hoće li uspjeti s HDZ-a skinuti stigmu organizacije koja je opljačkala Hrvatsku te je konačno rebrendirati kao modernu demokršćansku stranku, ali znamo da je ovaj urbani zagrebački dečko dalmatinskih korijena i da je ljetne praznike 80-ih godina prošlog milenija, mlađahni Andrej (1970. godište) provodio u Makarskoj, odakle mu je majka. 
 
U tom gradu je i živio nekoliko godina u ranom djetinjstvu, prije polaska u osnovnu školu i uvijek mu se rado vraćao. 
 
Iz fotografija koje smo dobili na uvid, očito je kao i praktično svi muškarci u tom modno nesretnom desetljeću, glavu ukrašavao zloglasnom fudbalerkom, ali i da je bezbrižne makarske dane provodio u društvu poznatih gradskih faca.
 
Ali, nisu to bili (niti su u međuvremenu postali) šminkeri iz  turističke meke, nego žestoki rokeri i metalci. 
 
Moramo priznati da među lokalnim tinejdžerima koji kao da su ispali s kavera albuma Motorheada ili tada friških hitova Slayera ili Metallice, mladi Plenki izgleda pomalo štreberski ili popeglano, ali provjereno je da se usprkos razlici u imidžu ili glazbenim preferencijama, u mladosti prisno i ugodno družio s ekipom s kojom pozira na ovim slikama, zajedno s gajbom piva. 

Pročitajte više