FOTO Gotovo 9000 ljudi na Riječkom karnevalu, pogledajte otkačene kostime u povorci

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

VELIKA Međunarodna karnevalska povorka 40. Riječkog karnevala, s oko devet tisuća maškara u više od 90 karnevalskih grupa, s 56 alegorijskih kola, krenula je u podne u tradicionalni ophod središtem Rijeke.

Ulicama Rijeke danas su tako prošetali tigrovi, vojnici, Vikinzi... Jedna karnevalska skupina uprizorila je i državni vrh Hrvatske. U povorci su bile maskirane skupine iz svih dijelova Hrvatske te 11 skupina iz Italije, Mađarske, Crne Gore, Makedonije, Indije i Malezije. 

 

Na čelu povorke su meštar Sandi, kraljica Riječkog karnevala Maja Babin te riječki gradonačelnik Marko Filipović, a uz njih su Morčići, Prve riječke mažoretkinje, Gradska glazba Trsat te bivši meštar Toni, nekoliko bivših kraljica Karnevala, bivši gradonačelnik Vojko Obersnel i drugi.

Posljednji Korzom prolaze Halubajski zvončari, njih oko 200. Povorku sa šest pozornica uz trasu najavljuju parovi voditelja, a promet u središtu Rijeke je preusmjeren i posebno reguliran. Nakon povorke zabava se nastavlja na nekoliko lokacija uz glazbu u ples. Maškare će ključ grada vratiti gradonačelniku Marku Filipoviću, a Pust će platiti glavom za sve loše u prošloj godini.

Pročitajte više