FOTO Ivan Klasnić je u Dohi, gledat će utakmicu Hrvatske i Argentine

Foto: Igor Kralj/Pixsell

BIVŠI hrvatski nogometaš Ivan Klasnić otišao je u Dohu i gledat će utakmicu Hrvatske i Argentine koja je na rasporedu večeras.

Fotoreporteri ulovili su Klasnića ispred hotela gdje je smještena hrvatska reprezentacija, a prepoznali su ga i brojni fanovi, koji su se fotografirali s njim. Klasnić je mahnuo ekipi fotografa koja ga je uočila, a ugodno je popričao sa svima koji su mu prišli.

Klasnić je izgubio kosu zbog virusa, ali se osjeća dobro

Klasniću se život potpuno promijenio krajem 2006. godine, kad su mu dijagnosticirani problemi s bubregom. Transplantiran mu je majčin bubreg, koji je tijelo odbacilo, a potom i očev, koji se također nije primio. Tek nakon treće transplantacije Klasnić je dobio dobar bubreg s kojim živi i danas.

Danas izgleda bitno drukčije nego kad je nosio dres reprezentacije. Izgubio je kosu, ali je u dobroj formi. "Uzimam tablete svako jutro i večer. Pokupio sam i neki virus, pa mi je otpala kosa, ali liječnici kažu da će se možda vratiti", rekao je prošle godine. 

Životna i sudska pobjeda

Pretprošle je godine, nakon 13 godina borbe po sudovima, Klasnić konačno pobijedio. Smatrao je da je za njegovo stanje odgovoran klub, odnosno Werderov liječnik Götz Dimanski, i sudski je spor pokrenuo prije 2007., ali je viši sud u Njemačkoj tek 2020. donio presudu koja je naložila da se iz osiguranja okrivljenika Klasniću moraju isplatiti četiri milijuna eura.

Klasnićev pravni tim tvrdio je da su mu bubrezi, koji su već bili oslabljeni, dodatno oštećeni upotrebom lijekova protiv bolova koje su mu davali Werderovi liječnici. Klasniću je prethodno dosuđena odšteta od 100 tisuća eura, ali njegovi su odvjetnici slučaj odnijeli višem sudu i pobijedili. 

Pročitajte više