FOTO Ljudi uživaju u fotografijama "najtetoviranije doktorice na svijetu"

Foto: Instagram

OSIM što je jedna od najperspektivnijih mladih liječnica u Adelaideu, dr. Sarah Grey također planira biti doktorica s najviše tetovaža na svijetu.

31-godišnja Australka želi tetovaže od glave do pete - osim lica. Medicinska pripravnica, koja se specijalizira za ortopedsku kirurgiju, za australske medije otvorila se o svoje dvije najveće ljubavi - medicini i body artu - koje tradicionalno ne idu baš zajedno.

Svjesna da ruši stereotipe, što se mnogima sviđa, Grey kaže kako su njezine tetovaže dobra početna točka i za početak razgovora, posebno s mlađim generacijama pacijenata s kakvima ona radi. Sarah, pripravnica u bolnici Royal Adelaide, za sebe kaže da je "najšarolikija" doktorica u bolnici.

"Ako ste samopouzdani i kompetentni u svom poslu, ne bi trebalo biti važno kako izgledate", rekla je. "Ja se samo pokušavam zalagati za sebe i još uvijek moći raditi u medicinskoj profesiji."

Sarah je prvu tetovažu napravila sa 16 godina i sad je vlasnica tattoo studija s mužem Mattom, tattoo artistom koji se naziva The Grim Raptor.

Njezin neobičan status "najtetoviranije doktorice svijeta" priuštio joj je veliku pažnju na Instagramu, gdje je prati više od 62 tisuće ljudi.

U intervjuu za Daily Mail Australia Sarah je lani objasnila da joj nisu htjeli dati posao u restoranima te da su je odbijali posluživati u trgovinama zbog tetovaža, što je smatrala frustrirajućim.

"Kad sam na poslu, ne tretiraju me drugačije jer sam šarolika. Moji roditelji i stariji doktori tretiraju me pošteno i ne osuđuju me zbog izgleda većinu vremena", napisala je na Instagramu prije nekoliko mjeseci.

Pročitajte više