FOTO Mario Mlinarić otkriva što su vatrogasci učinili za njegovu djecu

Foto: Facebook

OMILJENI hrvatski trener Mario Mlinarić često putem Facebooka dijeli detalje iz svog života, a ovaj je put podijelio sliku svoje kćeri i objasnio kojim vrijednostima uči svoju djecu.

Mlinarić trenutno sa suprugom Bojanom i njihovo dvoje djece, sinom Teom i kćeri Larom, živi u Opatiji.

Osim što ih uči sportskom duhu, Mario je u objavi objasnio da su njegova djeca također članovi jedne ekipe koju on jako cijeni. Riječ je o dobrovoljnom vatrogasnom društvu. 

"Često dobivam pitanje da li usmjeravam svoju djecu prema sportu. Da, usmjeravam ih prema sportovima, nauče se nositi s pobjedama i porazima, onim fer i nefer. Nauče i sve ostalo što ide uz sport. Međutim, moja su djeca već neko vrijeme u još jednoj ekipi - vrlo zdravoj i ljudskoj. Tamo im s velikom ljubavi ukazuju na vrijednost tima, dobročinstvo, prijateljstvo, skromnost, poštenje.... sve one vrline koje danas polako nažalost nestaju.

Uče ih o ekologiji, zaštiti od požara, prvoj pomoći. Vode ih na izlete, piknike, obuke ronjenja, takmičenja... Uče ih stvarnom životu te kako se snaći u neočekivanim situacijama. Uče ih svemu dobrome. Ima li potrebe naglašavati? – VATROGASNO DRUŠTVO.

I u vašem su gradu, vjerojatno kao i svugdje, tihi i nenametljivi. Za razliku od nekih, vatrogasci ne slikaju i ne objavljuju svoja svakodnevna herojstva, a nema ni potrebe, jer svi znamo što su i kakvi su", napisao je Mario uz fotografiju.

Njegovi prijatelji i pratitelji na Facebooku bili su oduševljeni ovom objavom i pohvalili ga zbog promicanja vatrogastva, a neki su u komentarima podijelili slike vlastite djece koja sudjeluju u aktivnostima vatrogasnih društava.  

Pročitajte više