FOTO Nevjerojatna promjena: Ovako danas izgleda dječak kojeg su ostavili da umre jer je "vještac"

Foto: Facebook

KRAJEM siječnja 2016. godine danska humanitarka Anja Ringgren Lovén na ulicama Nigerije pronašla je izgladnjelog dječaka na rubu smrti. Trenutak u kojem se jezivo mršavi dječačić naginje kako bi otpio gutljaj vode je snimljen, a fotografija je obišla svijet.

Samo godinu dana kasnije taj je dječak potpuno zdrav i čeka da napokon krene u školu. Nedavno su objavljene njegove nove fotografije, a oporavak je čudesan.

Anja radi za humanitarnu organizaciju pod imenom DINNødhjælp, a dječaka kojeg je pronašla nazvala je Hope što znači nada. Njega se obitelj odrekla jer su smatrali da je vještac. Anjina organizacija brine se upravo za djecu koju vlastiti roditelji muče i ubijaju jer misle da su vješci, a to vjerovanje potiču neke vjerske organizacije kako bi od roditelja izvukli novac za egzorcizam.

Maleni Hope danas živi u sirotištu s drugom djecom koju su roditelji smatrali vješcima. Čim ga je Anja pronašla odveden je u bolnicu zbog pothranjenosti i problema sa želucem, a nakon osam mjeseci je ozdravio te je konačno počeo dobiti na težini.

Danas nitko u njemu ne bi prepoznao dječaka s prve fotografije.

"Sva djeca imaju prava i ta prava moramo zaštiti", napisala je Anja na svom Facebooku. 

Pročitajte više