FOTO Novo mjesto u Zagrebu: Pogledajte što se otvara na mjestu kultne Lady Šram u Mesničkoj

Foto: Vojislav Mazzocco/Index

U MESNIČKOJ 12, na mjestu kultnog zagrebačkog restorana Lady Šram, ovih je dana otvoren Kulturni centar Mesnička, koji je spoj noćnog bara, kafića i kulturnog centra. Iako nam je ekipa koja stoji iza otvorenja Kulturnog centra Mesnička rekla da su ovih dana u velikoj gužvi zbog svih aktivnosti koje planiraju, dopustili su nam da zavirimo unutra.

Godinama je ovaj prostor propadao, a od 2013. godine u njemu nije bilo baš ništa. Plan je da se odsad ovdje održavaju izložbe, koncerti, tribine, scenski nastupi, kvizovi, radionice, sajmovi i sve vrste predstavljanja umjetnika.

"Naša je misija poticanje i razvijanje kulture u Zagrebu. Zato pozivamo glazbenike, književnike, slikare i kipare, crtače stripova, kazalištarce i filmaše – riječju, sve koji se bave nekim oblikom umjetnosti – da nam se jave kako bismo uspostavili suradnju. Organizirat ćemo izložbe, koncerte, tribine, scenske nastupe, kvizove, radionice, sajmove, sve vrste predstavljanja umjetnika, ali nećemo stati samo na tome – bavit ćemo se i kulturom življenja: promicat ćemo obiteljska poljoprivredna gospodarstva i zdravu prehranu, brigu za prirodu i okoliš, pomagat ćemo udrugama koje se skrbe za životinje… Imamo mnogo planova, i još više volje i entuzijazma da ih provedemo u djelo. Zato nam trebate svi vi koji se bavite kulturnim i društvenim temama", poručila je ekipa iz Kulturnog centra Mesnička. 

Pročitajte više