FOTO Otvoren je Sarajevo film festival, pogledajte fotke s crvenog tepiha

Foto: Instagram

CEREMONIJOM u Narodnom pozorištu Sarajevo započelo je 27. izdanje Sarajevo film festivala (SFF), koje će trajati do 20. kolovoza. 

Na festivalu će biti prikazano više od 250 filmova iz skoro 60 zemalja. 

Festival počinje javnim projekcijama na kojima će ove godine prisustvovati gosti i publika, dok će jedan dio biti online. 

Dino Bajrović domaćin je ceremonije otvaranja Festivala.

Na svečanom otvorenju SFF-a crvenim tepihom prošetale su brojne zvijezde iz regije. 

Posebno su se istaknuli Lejla i Tarik Filipović.

Lejla je zablistala u plavoj dekoltiranoj haljini s visokim prorezom na nozi, a Tarik ju je pratio u elegantnom krem odijelu. 

"Ovo je jedna od rijetkih manifestacija na koju jako volimo doći, a ostalo sve više izbjegavamo, ne znamo ni sami zašto. Valjda to ide s godinama i nekom malom asocijalnošću koja dolazi nakon ovog vremena pandemije. Sarajevo film festival je nešto čime se ponosimo i što nam stvarno ispunjava srca. I predivno se osjećamo uvijek, nije šuplja priča", rekao je Tarik pred kamerama Dnevnog Avaza. 

Pojavio se i bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović s obitelji. 

Tu je i glumac Branko Đurić Đuro sa suprugom Tanjom Ribič koja je za ovu priliku izabrala bijelu haljinu s detaljima od čipke i sandale s visokim potpeticama, dok je Branko odabrao sportsku eleganciju. 

Naš glumac Goran Navojec stigao je s kolegicom Anjom Matković koja je nosila bogato ukrašenu haljinu.Na crveni tepih su stigli povodom svjetske premijere najnovijeg filma Danisa Tanovića Deset u pola u kojem oboje igraju.

Festivalu prisustvuje i njemački redatelj Wim Wenders, dobitnik počasnog Srca Sarajeva. 

Prve večeri na Festivalu će biti prikazana premijera novog filma Danisa Tanovića, pod nazivom Deset u pola, te omnibusa Pisma s kraja svijeta, filmskog kolektiva Bistrik7, međunarodne grupe redatelja prve generacije na sarajevskoj film.factory kultnog redatelja Bele Tarra. 

Pročitajte više