FOTO Pločnik je otvoren na novoj lokaciji, ovako izgleda prostor

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

NAKON što im je zatvoren prostor na prošloj adresi, zagrebački klub Pločnik jučer je nastavio s radom na drugoj lokaciji, odnosno u prostorijama kluba Dva Osam na Jabukovcu.

Klub se sada nalazi na adresi Jabukovac 28. Ulaz na otvorenje bio je besplatan, a klub je radio od 18 sati do ponoći. Pogledajte kako izgleda njihov novi prostor.

 

"Selimo gramofone, namještaj i svoje najdraže osoblje, koji će danima kada u klubu nema programa otvoriti 'Pločnik Gornji'", poručili su ranije iz kluba. 

Morali zatvoriti na prošloj adresi

Podsjetimo, Pločnik je morao zatvoriti vrata na adresi u Međimurskoj ulici 21 zbog nerazriješenih pravno-vlasničkih odnosa, a inicijativu za njegovo zatvaranje pokrenula je prije godinu dana predstavnica stanara.

Pločnik je klub, kafić i kreativni hub u kojem je godišnje bilo oko 150 događaja, uključujući koncerte, DJ programe, promocije glazbenih izdanja i knjiga te pub kvizove. Njegove programe podržali su i Ministarstvo kulture i Grad Zagreb projektnim sredstvima. Stoga je njegovo zatvaranje izazvalo dosta negodovanja u zagrebačkoj javnosti. 

Pročitajte više