FOTO Plus-size manekenka postala zvijezda kršeći najvažnije pravilo modne industrije

Foto: Instagram

MANEKENKA Candice Huffine već je niz godina u modnoj industriji i imala je relativno dobar  uspjeh. No, njena karijera počela je strelovito napredovati kada je odlučila zanemariti sve upute i prekršiti pravila modnih agencija.

Prihvatila je sebe takvu kakva jest i prestala je pokušavati gubiti kilograme, što je bio zahtjev svih agencija. Sada je 31-godišnjakinja atraktivan plus-size model velike modne kuće IMG.
"Na nekoliko mjesta su me tražili da smršavim i mislila sam da je to normalno. Bila sam brucoš, vitka, zgodna, utegnutog tijela, htjela sam biti model. I onda mi kažu 'Moraš izgubiti 10 kilograma'", prisjeća se Candice svojih početaka za The Cut.

To je bilo najvažnije pravilo, no odlučila ga je prekršiti. Jedna agencija ju je ipak angažirala, ali kao plus-size model, što je tada bilo još novo i za to su se tražile uglavnom zrelije žene. Karijera joj je počela napredovati kada se 2011. godine pojavila u talijanskom izdanju Voguea, a tri godine poslije uslijedilo je i američko izdanje.

Progovorila je i o tome kako žive plus-size modeli: "Ako imaš koju kilu viška, naravno da ćeš poduzeti nešto oko toga, ali nema pritiska da se svaki dan ide u teretanu. Osim toga, plus-size cure u modnoj industriji su jedne od najzdravijih koje poznajem. Nemamo partyje u McDonaldsu. Sve vježbaju jogu, trče i hrane se zdravo."

"Možda se ovo novo doba zbilja okreće oko toga da svatko mora voljeti sam sebe. Ako je ovo takva generacija, onda je fantastično biti dio toga", kaže Candice.

Pročitajte više