FOTO Posljednja svjetska turneja: Jose Carreras oduševio pulsku Arenu

Foto: Danijel Bartolić/Press

U PULSKOJ Areni sinoć je pred brojnim gledateljima emotivan koncert održao slavni španjolski tenor  Jose Carreras, koji je u Hrvatsku stigao u sklopu svoje zadnje svjetske turneje „A life in Music“.

Carrerasove izvedbe pratio je Orkestar riječke opere HNK Ivana Pl. Zajca pod ravnanjem uglednog španjolskog dirigenta Davida Gimenesa. Carrerasove gošće, Martina Zadro, mlada sopranistica koja je s maestrom izvela skladbu „Je te veux“  i Ana Rucner, čelistica koja je uz slavnog tenora predstavila svu ljepotu izvedbe „El cant dels ocells“  oduševile su sve prisutne.

U pitanju je bio koncert sa kojega je čak 500 tisuća kuna otišlo u humanitarne svrhe: jedan dio sredstava bit će doniran dječjem odjelu KBC-a Rijeka za nabavku pokretnog ultrazvučnog aparata za rano otkrivanje kardioloških problema kod djece. Drugi dio donacije bit će upućen „Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda“ iz Pule za uređenje  prostora čime će se poboljšati uvjeti boravka i provođenje terapija za djecu s teškoćama u razvoju.

Slavnog tenora slušale su i brojne poznate osobe, a uz domaću tu je bila i publika iz  Slovenije, Rusije, Njemačke, Austrije, Norveške, Danske, Nizozemske, Italije, Engleske, Švedske, Švicarske i Mađarske. Svi oni nisu željeli propustiti jednu od posljednjih prigoda da slavnog maestra, za kojeg glazba predstavlja život i veliku strast, čuju uživo.

Pročitajte više