Prijete joj silovanjem: Zvijezdu Adidasove kampanje zlostavljaju zbog ove fotografije

Foto: Instagram

POPULARNI sportski brend Adidas nedavno je predstavio svoju kampanju za jesen/zimu nazvanu "Superstar", koja je fokusirana na autentičnost i ikone sutrašnjice, manekene, umjetnike, aktiviste i sportaše. Poanta "superstara" je redefinirati pojam ljepote, no nitko nije očekivao žestoke reakcije koje je kampanja izazvala.

Razlog za takvu burnu reakciju javnosti je Arvida Byström, švedska manekenka, umjetnica i fotografkinja, poznata po svojoj borbi protiv stereotipa te pobornica pokreta protiv depilacije nogu.

U kampanji je Arvida pozirala odjevena u bijelu haljinu, ružičastu majicu i pastelne sive tenisice Adidas Superstar. Fotografija je na prvi pogled prilično djevojačka, no trolovi su zapeli na njene nedepilirane noge.

Uvrede i zgražanje vjerojatno ste moglo očekivati, no i sama Arvida priznaje da su je šokirale prijetnje silovanjem koje je dobila.

"Ja sam sposobna, bijela osoba sa zdravim tijelom s malom nekonformnošću u obliku dlakavih nogu. Ozbiljno, prijete mi silovanjem u porukama. Ne mogu ni zamisliti kako je to kad nemate sve ove moje privilegije, a pokušavate opstati u svijetu. Šaljem vam ljubav, pokušajte upamtiti da nemamo svi ista iskustva kao ljudi", napisala je.

Dok ona šalje poruke ljubavi, ispod videa kampanje na YouTubeu mogu se naći komentari poput "Jesu li žene na ovo spale?" i "Prestanite prati zube i brisati guzicu, jebene retardirane feminazistice".

Ima i pozitivnih komentara poput: "Hvala Adidasu što je pokazao ženu onakvom kakva ona stvarno jest i ono što je zaista ženstvenost" i "Apsurdno je to govoriti u 2017., no ona je zaista hrabra".

Arvida redovito objavljuje realistične fotografije svog izgleda, a neki to očito ne mogu podnijeti.

Pročitajte više