FOTO Raj na Zemlji doista postoji: Na ovim otocima vrijeme stoji, a ljudi žive u skladu s prirodom

Foto: Instagram

NA ŠEST otoka i oko 900 otočića koji se prostiru na oko 28 tisuća metara kvadratnih vrijeme već godinama kao da stoji - čak i kada kročite na najveći od Solomonskih otoka, dojam će biti kao da putujete u prošlost.

Domoroci tamne puti i svjetle kose ondje godinama žive uglavnom neometano, u tradicionalnim kućicama izgrađenim od palminog i bambusovog drva te drugog materijala koje mogu naći na otocima. Na isti tradicionalni način već stoljećima grade i svoja plovila, a ribarstvo im je jedna od najvažnijih grana - velik dio prehrane bazira se naime na plodovima mora.

Ipak, na otocima ima i tragova suvremenog svijeta - prvenstveno su to ostaci srušenih zrakoplova i potopljeni brodovi, tragovi Drugog svjetskog rata koji je također pogodio ovu otočnu naciju. Osim što žive od prirode i u skladu s prirodom, mještani u ruralnim predjelima su neopterećeni prolaskom vremena - umjesto prema suvremenom satu i kalendaru, vrijeme percipiraju prema položaju mjeseca.

Iako im turisti više nisu posvemašnja nepoznanica, zanimljivo je da engleski jezik govori tek 1 posto stanivništva.

Idila ovog raja na zemlji osobito se dojmila i fotografa Fabiena Astrea koji je svojim aparatom zabilježio uistinu dojmljive prizore.

Pročitajte više