FOTO Riješeni najveći misteriji interneta: Evo što se krije iza čudnih prizora na Google Earthu

Foto: Google Maps

GOOGLE Maps je pun neobičnih, a ponekad i zastrašujućih prizora. Iako samo jedan pogled na mnoge od njih tjera strah u kosti, istina je da iza svega zapravo postoji veoma logično objašnjenje.

Prizor ispod vode u Michiganu

David Lee Miles nestao je 2006. godine, a njegova obitelj nije znala što mu se dogodilo. Nekoliko godina kasnije na Google Mapsu se pojavio mutan prizor u jezeru u Michiganu. No nitko nije znao o čemu se radi dok Brian Houseman koji živi u blizini jezera nije pogledao s obližnjeg brda, shvatio da je to automobil i pozvao policiju.

Prizor je stajao na Google Mapsu mjesecima i nitko nije shvaćao o čemu se radi. Policija je naposlijetku iz vode izvukla automobil u kojem se nalazio leš, a pored njega Davidov novčanik i ključevi. Njegova obitelj otkrila je da je bolovao od raka i depresije te da im je pronalazak njegovog tijela omogućio da nastave sa životom.

Avion u jezeru

U veljači su korisnici primjetili prizor koji im se činio kao da se olupina aviona nalazi na dnu jezera Harriet u Minneapolisu.

Mjesecima se po internetu nagađalo kako je avion dospio tamo i o kojemu se avionu radi pošto u to vrijeme na tom području nije nestao niti jedan avion.

Ubrzo su iz Googlea objasnili da se radi o prividu jer je snimka jezera snimljena u isto vrijeme kada je avion letio iznad tog jezera tako da se zapravo radilo o sjeni. 

Ubojstvo u parku

Snimka jednog parka u Nizozemskoj sablaznila je korisnike Google Eartha koji su mislili da vide leš ubijenog čovjeka. Snimka je otkrivena 2013. godine i izgledalo je kao da osoba stoji nad mrtvim tijelom od kojeg vodi krvavi trag. No, radilo se o nečem sasvim drugom. Pas i vlasnica su stajali na drvenom mostu, a trag je zapravo bio trag vode koji je napravio pas nakon što je izašao iz obližnjeg jezera. 

Ubojstvo sjekirom

Ovaj put se ipak nije radilo o slučajnost, već o ljudima željnim zabave. 2014. godine skupina škotskih mehaničara se odlučila malo zabaviti dok ih je snimao Googleov auto pa iscenirali ubojstvo. Snimljeni su ih svih kuteva dok su inscenirali napad i ubojstvo sjekirom. Jedan korisnik je ubrzo primijetio scenu pa je angažirao policiju. Ubrzo su mehaničari priznali da je sve bila šala, prenosi Sun. 

Krvavo jezero

No neke scene su ipak ostale misterij, a jedna od njih je i krvavo jezero u gradu Sard u Iraku. Nitko još nije otkrio otkud crvena boja u vodi. Neki nagađaju da je riječ o zagađenju, dok drugi misle da je riječ o pravoj krvi. 

Pročitajte više