FOTO Spektakularne fotografije noćnog neba nad Velebitom ostavit će vas bez daha

Foto: Vinko Pešić

SLUŽBENO, jesen je počela, ali svi ljubitelji prirode pa i fotografi će morati pričekati još neko vrijeme za prave jesenske motive i bogatstvo boja.

"Ove subote burom očišćeno nebo je bilo idealno za fotografiranje ranojesenskog noćnog neba", kaže za Index fotograf Vinko Pešić, koji je iznad Južnog Velebita snimio doista spektakularne fotografije neba i primorja.

"Uspon Majstorskom  cestom prema Tulovima gredama pruža jedinstveni pogled prema Novigradskom moru, Ravnim kotarima i dalje južnije prema Zadru, otocima i zapadno prema Starigradu.  Prekrasni prizori sutona  s Venerom nisko na zapadu, brodicama u podvelebitskom kanalu s upaljenim „svićama“, izranjanje Mliječnog puta, pojava Marsa, Saturna i Antaresa na južnom nebu najavili su i spektakularne snimke noćnog neba iznad Tulovih greda.

Kristalno nebo s bezbrojnim zvijezdama, Andromedina galaksija, Mliječni put ponad Tulovih greda, čiji su vrhovi dodatno osvijetljeni  svjetlima Ravnih kotara, prizor je koji ostavlja bez daha.

Ponoćni spust niz Majstorsku cestu uz Mliječni put koji tone daleko u Jadranu nezaboravan  je doživljaj", opisuje svoje iskustvo Vinko Pešić.

Fotografije koje je snimio najbolje opisuju njegove riječi.

Pročitajte više