FOTO U New Yorku sahranjena Ivana Trump. Na sprovodu bili Donald, Melania, Ivanka...

Foto: Profimedia/EPA

U NEW YORKU je održan sprovod Ivane Trump, poduzetnice, modne dizajnerice i prve supruge Donalda Trumpa.

Na sprovodu su bili i Donald Trump te njegova sadašnja supruga Melania. Među prisutnima su bila sva djeca Donalda i Ivane - Ivanka, Eric i Donald Trump Jr. 

"Imala je pamet, imala je ljepotu. Bila je utjelovljenje američkog sna. Bila je sila prirode", rekao je Eric Trump u svom govoru u katoličkoj crkvi St. Vincent Ferrer na Upper East Sideu, piše New York Post.

"Brinula se za nas troje djece željeznom rukom, ali i zlatnim srcem", dodao je. Govor je držala i Kai Trump, kći Donalda Juniora, koja se prisjetila svoje voljene bake.

Emotivni govor kćeri

Ivanka Trump u emotivnom govoru opisala je svoju majku kao "pionirku u poslovnom svijetu".

"Dok sam odrastala, majka mi nije govorila da žena može učiniti sve što poželi, pokazala mi je. Ostavljala je trag i kod muškaraca i kod žena. Jednom mi je rekla da ne postoji ništa što ne može raditi u štiklama. Naučila nas je loviti ribu kopljem, a zatim skuhati ono što ulovimo. Naša mama nam je proširila um", ispričala je emotivna Ivanka.

Donald Trump, supruga Melania i njihov sin Barron sjedili su u prvom redu.

Podsjećamo, Ivana je umrla prije šest dana u svom domu u New Yorku. Pronađena je na dnu stepenica bez svijesti. Obdukcijom je utvrđeno da je umrla nakon pada niz stepenice te da je njezina smrt nastupila nesretnim slučajem.

"Umrla je od posljedica ozljeda nakon tupog udarca u prsni koš", priopćeno je iz ureda mrtvozornika iz New Yorka.

Pročitajte više