FOTO Zadrani snimili golišavi kalendar: "Visjet će u školskim zbornicama i frizerskim salonima"

 Foto: KUD Bleke i Konji/Frane Pavić/Marijana K.

ČLANOVI zadarskog KUD-a "Bleke i Konji" snimili su kalendar za 2017. godinu potpuno goli.

Modeli su muškarci, članovi KUD-a, većinom iz dobne skupine 40 plus. Najstariji model ima 63 godine, dok trojicu najmlađih samo par godina dijeli od okrugle 40. godine života.

Aktovi su snimljeni u prirodi, svaki model obavlja neki posao koji je specifičan upravo za mjesec koji predstavlja u kalendaru. Strateške dijelove su diskretno prekrili, a kalendar neodoljivo podsjeća na slavne Pirellijeve uratke s golišavim ljepoticama. 

Rujan (M.Ž., 39)

Crno-bijeli kalendar namijenjen je ženama, ali i svima onima koji vole ono što i žene, kažu iz KUD-a. Fotografije su snimili zadarski fotografi Frane Pavić i Marijana K,a na ideju za golišavi dalmatinski kalendar došli su najpoznatiji zadarski performer Enio Meštrović i njegov prijatelj Dario Olić Bimbo.

Prosinac (M.N., 57)

"Kalendar je nastao iz humanitarnih razloga. Prihod od prodaje namijenjen je zadarskoj socijalnoj samoposluzi koju želimo napuniti u siječnju, dokazano najdužem mjesecu u godini. Naš je moto: 'Pomozite onima zbog kojih smo se mi skinuli goli'. Kalendar se prodaje po cijeni od 50 kuna, i to u našim prostorijama na Bokanjcu, darovnim dućanima Malta i Sex shopu u zadarskoj Varoši", kaže Meštrović koji očekuje da će kalendar svoje mjesto naći na mnogim zidovima.

Lipanj (D.V., 51)

"Očekujemo da kalendar bude u frizerskim salonima, zdravstvenim ustanovama, u zbornicama škola, gay klubovima...", nadaju se KUD-ovci.

Promocija kalendara koji ima svoje zidno, ali i džepno izdanje održana je 25. studenog u zadarskoj ribarnici, a svi oni koji nisu u Zadru, a željeli bi imati kalendar s ovim zadarskim manekenima i još uz to humanitarno djelovati, mogu se javiti Eniju Meštroviću na mail enio.mestrovic@gmail.com i tako uljepšati i sebi, a i drugima predstojeće blagdane.

Ožujak (Ž.K., 36)

Studeni (D.O., 45)

Veljača (R.R, 50)

Pročitajte više