FOTO Zagreb od danas službeno ima Cat Caffe, ove fotke uvjerit će vas da ga morate posjetiti

Foto: Luka Šangulin/Index

ZAGREB je danas dobio prvi kafić u kojem uz kavu možete uživati u društvu maca. Točnije, čak sedam njih - Friede, Pousseyja, Big Booa, Flaritza, Crazy Eyesa, Taystee i Nickyja.

>>>VIDEO Bili smo u prvom kafiću u kojem ćete uz kavu moći pomaziti mace<<<

Vlasnici kafića, Maja Mudrovčić Garvan i Domagoj Garvan ideju su dobili putujući svijetom. "Kako smo veliki ljubitelji mačaka, posjetili smo velik broj mačjih kafića u Europi", rekla nam je ranije simpatična vlasnica koja nas je nekoliko dana prije otvorenja pustila u slatki kafić da vidimo kako prostor izgleda te da upoznamo mace kojima, uvjeravamo vas, nećete moći odoljeti. Koliko je ovaj koncept popularan u Europi, govori i činjenica da za kavu u londonskom Cat Caffeu postoji lista čekanja i do šest mjeseci.

Mačke imaju svoj prostor za spavanje, mnoštvo igračaka pa čak i odvojeni sanitarni čvor, a kako bi bili sigurni da je sve na higijenskom nivou, vlasnici su šank zaštitili staklom iza kojeg je macama zabranjeno ulaziti.

Simpatični prostor u potpunosti je posvećen mačkama pa je tako i interijer inspiriran dlakavim životinjama.

Ako ste mislili na kavu povesti i svoju mačku, to nažalost neće biti moguće jer je boravak u kafiću dopušten samo "sedmorici veličanstvenih". Mace su čipirane i cijepljene te sad već potpuno naviknute na boravak u kafiću.

Vlasnici su ih udomili iz prihvatilišta za napuštene životinje i pružili im novi dom u kojem one u potpunosti uživaju. 

Posjetite zagrebački Cat Caffe u Kušlanovoj 6 - vjerujte nam, nećete požaliti.

 

Pročitajte više