FOTO Znate li tko je ovo? Slavni oskarovac udebljao se do neprepoznatljivosti i obrijao glavu

Foto: Guliver Image/Splash

CHRISTIAN BALE na glasu je kao jedan od glumaca koji su spremni na sve za ulogu pa i drastično promijeniti svoj izgled.

Za ulogu u biografskom filmu o Dicku Cheneyju Bale se udebljao do neprepoznatljivosti te se ošišao na kratko, no to se nije svidjelo obožavateljima i medijima.

On se s druge strane šali na račun svog izgleda te je rekao da sad jednostavno jede sve, a višak kilograma ne smeta njegovoj supruzi Sibi Blazic, s kojom je u braku 17 godina. Ona ga je ovog tjedna pratila na crvenom tepihu, a nije skidala smiješak s lica.

Bale je 2004. godine drastično smršavio za ulogu u filmu The Machinist te su ga mediji uspoređivali sa živim kosturom, a već sljedeće godine nabildan je glumio u filmu Batman Begins. Potom je opet smršavio zbog uloge i Boksaču 2010. godine pa se udebljao zbog filma Američki varalice.

Sibi, punim imenom Srboslava, američka je agentica srpskog podrijetla, čiji su roditelji krajem šezdesetih godina emigrirali u Ameriku.

Bale je godinama govorio da ne vjeruje u brak, sve dok nije upoznao Sibi. Njegov izbor nisu odobravale njegova majka Jenny i sestra Sharon pa je između njih 2008. godine izbio i fizički obračun. Bale ih je izbacio iz hotela i više nikad nije progovorio s njima.

U to vrijeme svađa s majkom i sestrom bio je tek jedan u nizu incidenata glumca osebujnog karaktera. Tako je navodno djevojčicama koje su ga tražile autogram držao lekcije iz pristojnosti, govoreći im da su nepristojne i nametljive sve dok ih ne bi rasplakao.

U knjizi "Christian Bale: The Inside Story of the Darkest Batman" spominje se i incident koji se dogodio nakon što je Bale primio pismo jednog obožavatelja. Bale mu je navodno odgovorio faksom: "Ukoliko se naglo probodeš odvijačem kroz očnu jabučicu direktno do mozga, nećeš ni stići vikati. Javi mi kako je prošlo". 

Pročitajte više