Fotografija Rovinja izazvala raspravu među Amerikancima: "A gdje im je Walmart?"

Foto: Shutterstock

JOŠ lani na X-u (bivšem Twitteru) osvanula je fotografija Rovinja uz opis: "Um Amerikanca ovo ne može pojmiti." Objava je osvanula na popularnom profilu Culture Critic koji danas ima preko 1.2 milijuna pratitelja. Objava je i tad izazvala brojne reakcije pa je čak i uklonjena, a sad su na nju podsjetili s Instagram profila @shitheadsteve koji prati preko sedam milijuna ljudi.

Naime, oni su objavili screenshot objave i komentara jedne Amerikanke koja je zaključila: "Mogu ja to pojmiti, izgleda kao burger."

Nastala rasprava

U komentarima se razvila rasprava - onih koji su se složili s Culture Criticom i Amerikanaca koji nisu bili presretni. "Da, ne mogu, jer ne mogu zamisliti da me susjed sluša dok sam na WC-u koliko je sve blizu", "Požar u jednoj kući uništi čitav grad", "Da, Amerikanci ne mogu ovo zamisliti jer gdje su im ceste?", "Nedostaje im Walmart", "Tako je, ne možemo zamisliti da smo stoljećima bili pod napadima raznih osvajača iz drugih zemalja", pisali su ljuti Amerikanci.

Ipak, bilo je i onih koji su hvalili Hrvatsku i tvrdili da bi voljeli živjeti na takvom mjestu.

"Kao Amerikanac i ljubitelj automobila, volio bih živjeti u gradu koji se temelji na pješačkom prometu, a ne na automobilima", "Ovo je Hrvatska. I nevjerojatna je i ljudi su ljubazni, hrana je cjenovno pristupačna i ukusna, čisto je, savršeno vrijeme tijekom cijele godine. Nema kriminala... Dakle, u pravu ste, Amerika nikada ne bi mogla ovako", "Predivno je, gdje je ovo, idem ovo ljeto u Europu", pisali su drugi.

 

Pročitajte više