Fotografija užasnog školskog ručka postala viralna: "Tužna isprika za obrok"

Foto: Facebook

FACEBOOK objava jedne učenice iz Minnesote postala je viralna nakon što je podijelila zabrinjavajuću fotografiju obroka koju je jedna škola pokušala učenicima uvaliti kao prikladan ručak - što je natjeralo djelatnike škole da se ispričaju isti dan.

Maryn Holler, studentice srednje škole Apollo u St. Cloudu, osjećala je zahvalnost, ali i tugu nakon što je dobila ručak koji se sastojao od mrkve, paketića umaka i otvorenog peciva s topljenim sirom.

"Zahvaljujem Bogu svakodnevno što moja obitelj ima dovoljno novca pa mogu doći kući i pojesti stvarnu hranu", napisala je Maryn prošli tjedan na Facebooku. "Postoje djeca u toj školi kojima je to SVE ŠTO JEDU, a dali su nam pecivo za hot dog sa sirom. Tužno je znati da idemo u školu i plaćamo oko 3 dolara za nešto što košta 50 centi za napraviti", dodala je.

Objava koja je izazvala tisuće reakcija izazvala je bijes među ljudima koji su ručak nazvali "tužnom isprikom za obrok".

"Sramotno", "nutricionista tog okruga trebalo bi otpustiti", "učenici zaslužuju puno bolje", još su neke od reakcija.

Potaknuti negativnim reakcijama, škola je na Facebook stranici izdala priopćenje kasnije istoga dana. 

"Ups, zabrljali smo. Isprobavali smo novi artikl na meniju i čujemo da nije baš pobjednik", napisali su te poručili kako će nadalje uvažavati povratne informacije učenika i zahvalili na njima.

No isprika je mnoge roditelje dodatno razbjesnila jer su osjećali da nije dovoljno ozbiljna.

Maryn je nedavno ažurirala status te dodala kako se sastala s ravnateljicom oko ručka i ona joj je rekla da će se morati sastati s nutricionistom. "To je početak nečega što bi zauvijek moglo promijeniti moj okrug."

Pročitajte više