Francuska prva dama otkrila kako se zaljubila u 15-godišnjaka: "Pokušavala sam se oduprijeti..."

Foto: Guliver Image Getty Images

BRIGITTE MACRON, prva dama Francuske, progovorila je o odnosu s 24 godine mlađim suprugom, francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom te životu u Elizejskoj palači. Kako je izjavila, ne osjeća se poput prve dame, a po prvi je put progovorila o svom braku s najmlađim šefom države nakon Napoleona, kojeg je upoznala dok je imao 15 godina.

Njihova ljubav rodila se prije više od 20 godina, a Brigitte tvrdi da je Emmanuelova "jedina greška to što je mlađi". Priznala je da želi preuzeti ulogu prve dame, iako se ne osjeća ugodno na toj poziciji.

"Ne osjećam se tako. To je tek prijevod američkog izraza, ne sviđa mi se ništa oko tog termina. Kad ga čujem dođe mi da se osvrnem oko sebe i pogledam o kome to govore. Jako je važno da je sve jasno, kao i sve 'prve dame' prije mene, preuzet ću ulogu javne osobe, a Francuzi će znati kolikim sredstvima raspolažem za to", rekla je za magazin Elle.

Peticiju protiv toga da joj se dodijeli službena titula potpisalo je dosad čak 315.000 ljudi. Također, pala je i popularnost njezinog supruga, kao nijednom francuskom predsjedniku dosad.

"Moj status neće biti definiran zakonom, nego dokumentom koji će biti transparentan i u kojem će stajati da neću dobivati plaću te koja ću sredstva i suradnike imati na raspolaganju. Jasno je da je francuski narod izabrao Emmanuela, a ne mene, premda su, naravno, znali da smo par", rekla je.

Progovorila je i o njihovoj vezi koja fascinira javnost. Kad su se upoznali, on je bio učenik, a ona njegova udana profesorica drame s troje djece. Njegovi roditelji najprije su mislili da se zaljubio u njezinu kćer, a kad su doznali istinu žestoko su se protivili toj vezi. Macron i supruga tvrde da je njihova veza počela tek kad je on postao punoljetan.

"Jedina njegova greška je to što je mlađi od mene. Kad čitam o našoj vezi u medijima, čini mi se da čitam tuđu priču. Naša je jako jednostavna, a da nisam odlučila biti s njim, propustila bih cijeli život", rekla je.

Priznala je da je shvatila da se njihov odnos mijenja dok mu je držala privatne sate jer su radili na adaptaciji drame. Pokušavala se oduprijeti sve snažnijim osjećajima prema učeniku te mu savjetovala da završi školu u Parizu.

"Među nama nije bilo ničega, ali tračevi su krenuli. Brinula sam se za svoju djecu", rekla je.

Dvadeset godina koje su proveli zajedno čine joj se mnogo kraćima.

"Svakog jutra skupa doručkujemo, ja sa svojim borama, a on sa svojom svježinom, ali tako stoje stvari", zaključila je. 

Pročitajte više