Franka u Milijunašu odustala zbog pitanja o zastavama. Znate li vi odgovor?

Screenshot: HRT

Franka Murtić u kvizu Tko želi biti milijunaš odustala je na 12. pitanju i zadržala osvojenih 10.000 eura. Osim nje, natjecao se i Alan Sorić koji je nakon 11 točnih odgovora osvojio isti iznos, a put do glavne nagrade nastavlja u idućoj emisiji, no bez džokera na raspolaganju.

Franka Murtić iz Zagreba otvorila je emisiju nastavljajući igru iz prethodne u kojoj je osvojila 150 eura. Prvi džoker zatrebala je na osmom pitanju koje glasi: "Ako je stvarno izgovorena, rečenica: 'Dr. Livingstone, pretpostavljam?', izgovorena je na obali jezera...".

Odlučila se na džoker zovi koji je bio 90% siguran u odgovor pod D, Tanganyika. Franka mu je vjerovala i osvojila 1000 eura. Na idućem pitanju za iznos od 2500 eura tražilo se ime 15-godišnjakinje kojom se oženio trgovac Francesco di Bartolomeo del Giocondo 1495. godine.

Franka je u pomoć pozvala džoker "pitaj publiku", koja je 80% glasova dala odgovoru pod D Lisom. Zahvaljujući publici točno je odgovorila na deveto pitanje i nastavila lov na glavnu nagradu. Novu pomoć Franka je zatrebala na 10., glazbenom pitanju.

Zbog pitanja o zastavama odustala od 18.000 eura

Ono je glasilo: "Termiti su ključni radnici u tradicionalnom načinu izrade kojega glazbala?" Iako je sumnjala na odgovor pod B, odlučila je iskoristiti i posljednji džoker "pola-pola" jer se radilo o pitanju za 5000 eura, odnosno pitanju kojim se prelazi drugi prag.

Metodom eliminacije ostali su odgovori pod B didžeridua i D ukulelea, a Franka se odlučila za odgovor pod B na koji je i sama posumnjala i osvojila 5000 eura. Na 11. pitanju tražila su se imena koja se odnose na braću Grimm.

Franka se odlučila za odgovor pod C Jacob i Wilhelm. Točnim odgovorom osvojila je 10.000 eura. Iduće pitanje za 18.000 eura glasilo je: "Koja je država u posljednjih stotinjak godina dvadesetak puta mijenjala izgled svoje zastave?"

Franka je odlučila odustati i zadržati osvojenih 10.000 eura. Da je nastavila igru i točno odgovorila na otvoreno 12. pitanje, osvojila bi 18.000 eura. Znate li vi odgovor na pitanje koje je namučilo Franku?

Zadranin Alan isto osvojio 10.000 eura

Drugi natjecatelj Alan Sorić dolazi iz Zadra, bavi se građevinom, a hobiji su mu glazba i ribolov. Prvi džoker "pitaj publiku" iskoristio je na osmom pitanju u kojem se tražilo ime rijeke čiji vodostaj mjeri hidrološka postaja Dalj. Zahvaljujući publici osvojio je 1000 eura i nastavio igru.

Druga dva džokera Alan je zatrebao na 11. pitanju koje je glasilo: "U kojem naselju stoji ploča s natpisom: 'Prvo naftno polje na svijetu?'" Uz pomoć džokera "zovi" i "pola-pola" Zadranin je ponudio točan odgovor (D, Peklenici) i osvojio 10.000 eura, kao i njegova prethodnica.

Pročitajte više