Gabriel (8) se susreo s Leonom (6) kojem je spasio život. Odmah su se zagrlili

Foto: Privatna arhiva

Osmogodišnji Gabriel i njegov šestogodišnji prijatelj Leon sreli su se danas prvi put nakon što je u utorak na bazenima u Sisku Gabriel spasio Leonu život.

"Zagrlili su se i igrali, bili su sretni što se vide. Za njih to nije ništa drugačije nakon događaja u utorak, igrali su se kao da ništa nije bilo", rekla je za Index kratko Gabrijelova mama Sanja. "Mi ih nismo uspjeli ni slikati, odmah su se otrčali igrati", dodala je. Susret se odvio kod Jezerca u Željezari u Sisku.

"Prvo sam ga zvao, ali on me nije čuo"

Podsjećamo, u utorak je na bazenima u Sisku u zadnji tren izbjegnuta tragedija, a sve zahvaljujući osmogodišnjem Gabrielu Bratimu, koji je jedini primijetio da se u olimpijskom bazenu utapa njegov šestogodišnji prijatelj Leon. Izvukao ga je iz vode u zadnji tren.

Index je jučer razgovarao s prvašićem Gabrielom, kojeg su u školi zbog spašavanja svog prijatelja prozvali superherojem. Ispričao nam je da je oko njegovog prijatelja Leona bilo puno odraslih, a i da su tamo bili i njegovi roditelji, no da na prvu nisu reagirali jer su mislili da se Leon igra. 

Gabriel je, shvativši da mu se prijatelj utapa, potrčao do njega i izvadio ga iz vode, nakon čega su u pomoć priskočili i ostali. Pozvana je i Hitna pomoć, a dječaku je na koncu pružena pomoć na Odjelu pedijatrije. 

"Prijatelj mi se utapao. Izgledalo je grozno. Prvo sam ga zvao, ali on me nije čuo. Netko od starijih je to isto vidio, ali je mislio da se on igra. Bilo je puno ljudi, uglavnom odraslih. Bio sam mu u blizini i vidio sam da se utapa. On je jako mali, ima samo šest godina i još uvijek ide u vrtić.  

I onda sam ja došao i izvadio sam ga iz vode. Kašljao je i plakao. I njegovi roditelji su to vidjeli i mislili su da se on igra, ali kada su vidjeli da sam ga izvadio iz vode i da on kašlje i plače, odmah su dotrčali. Inače se družimo i volim s njim provoditi vrijeme. 

Grozno sam se osjećao kada sam skužio da se utapa. Bio sam sretan kada sam ga izvadio iz vode. Mama mi je rekla da je ponosna na mene. U školi su mi pljeskali i rekli bravo. Učiteljica mi je rekla da sam superheroj", ispričao nam je Gabriel. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.