Gabriela Sabatini uživala u ljepotama Dubrovnika pa se zaputila na Hvar

BIVŠA teniska zvijezda, 40-godišnja Gabriela Sabatini, nakon dolaska u Hrvatsku je prvo uživala u ljepotama Dubrovnika, a potom se iz tog bisera Jadrana danas zaputila prema Hvaru, gdje će se na odmoru pridružiti svojim prijateljicama i nekadašnjim kolegicama s teniskih terena, Ivi Majoli i Jennifer Capriati. Na Hvar će zbog humanitarnog teniskog turnira za obnovu Doma zdravlja na Hvaru uskoro stići i Martina Hingis.

Tijekom trodnevnog boravka u Dubrovniku, Gabriela, koja je danas uspješna poslovna žena parfemske industrije, odsjela je u poznatom dubrovačkom hotelu Excelsior. U društvu svojih bliskih prijatelja uživala je u ljepotama krajnjeg juga Hrvatske, a posebno se oduševila ljepotom Dubrovnika kao i ljubaznošću svojih domaćina. U knjigu dojmova se posebno zahvalila osoblju hotela, navela kako se "osjećala kao kod kuće" te je najavila svoj ponovni dolazak. Bivša tenisačica danas živi u Argentini, ali vrijeme provodi uglavnom putujući jer, kaže, nadomješta sve što je propustila tijekom svoje sportske karijere.

Lijepa Argentinka koja je obilježila kasne osamdesete i rane devedesete godine ženskog tenisa, tim se sportom počela baviti još kao šestogodišnja djevojčica. Među brojnim naslovima koje je osvojila ističu se srebrna olimpijska medalja u pojedinačnoj konkurenciji iz 1988. godine te dva Grand Slam naslova, jedan u pojedinačnoj konkurenciji, a jedan u parovima. U karijeri je osvojila ukupno 41 turnir, od čega 27 pojedinačnih, a 14 u parovima. Procjenjuje se kako je zahvaljujući tenisu zaradila oko devet milijuna američkih dolara.

Pročitajte više