Gafovi na Eurosongu: Krenula na pozornicu i ostala bez suknje

Screenshot: YouTube

GLAZBENICI i voditelji na Eurosongu uvježbavaju se kroz nekoliko proba, ali ipak im se potkradu greške koje nisu mogli predvidjeti.

Šveđanka Lili Lindfors vodila je Eurosong 1985. godine. Dok je hodala iz backstagea prema pozornici, otpao joj je donji dio haljine i ostala je u gaćicama i gornjem dijelu. Lindfors je potom spustila tkaninu sa svojih ramena i prekrila cijelo tijelo. Rekla je da je situacija bila prethodno osmišljena. 

Daniel Diges predstavljao je Španjolsku 2010. godine s pjesmom Algo Pequeñito. Usred izvedbe na pozornicu se popeo Jimmy Jump, koji je poznat po ometanju nastupa i utakmica. Uključio se u koreografiju te se maknuo tek kad su ga zaštitari krenuli ganjati.

Pjevačica Jade Ewen je 2009. na Eurosongu pjevala pjesmu It's My Time. Približila se violinistu koji je udario laktom u mikrofon, kojim se ona gotovo udarila u usta. Jade se pravila kao da se nezgoda nije dogodila. 

Sestre Antonia i Encarnación Salazar pjevale su na Eurosongu 1990. godine u Zagrebu. Zbunile su se kad im se matrica nije uključila u pravom trenutku te su zbog toga one, bend i dirigent bili neusklađeni. Djevojke su otišle s pozornice i nekoliko sekundi poslije ponovno započele svoj nastup.

Izraelka Dana International je 1999. u Jeruzalemu dodjeljivala trofej pobjednici Šveđanki Charlotte Nilsson. Nezgoda se dogodila kada je Dana krenula uručiti nagradu te je zbog težine trofeja pala na pozornicu. 

Pročitajte više