Garešnica razbija predrasude - lezbijku Mihaelu prihvatio cijeli grad

 Screenshot: RTL

MIHAELA JUKIĆ 19-godišnja je djevojka iz Garešnice koja je odlučila da nema razloga skrivati svoju homoseksualnu orijentaciju - a njezini sugrađani su to prihvatili bez problema.

U Garešnici, malom mjestu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, svi znaju da je Mihaela lezbijka, i baš svi su to prihvatili bez pogovora. Ona na svojoj koži nikada nije osjetila osudu, pogrdnu riječ ili prijekorni pogled, piše RTL.

"Svatko neka radi kako hoće", odgovaraju stanovnici ovog malenog mjesta kada ih se upita za Mihaelu. 

"To me najviše čudilo jer su ljudi tu dosta konzervativni, polovica njih je svake nedjelje u crkvi, neki i svaki dan", ispričala je Mihaela. Njezin mama je bila prva koja je saznala za njezinu seksualnu orijentaciju.

"Mami sam rekla, bilo mi je dosta teško jer je bio referendum 'U ime obitelji'. Kad sam joj rekla, taj dan smo se posvađale, ali sve je dobro ispalo na kraju", prisjeća se.

"Prva simpatija mi je bila Jennifer Aniston i onda sve te poznate su se naredale", ispričala je Mihaela koja je oko 3. razreda osnovne škole shvatila da se ipak nekako razlikuje od drugih - i to kada je na vjeronauku čula da homoseksualnost "nije normalna".

Zasad nije u vezi, a nema ni simpatiju. Razmišlja o tome da se jednom preseli i van granica Hrvatske jer ljubav u Garešnici ipak ne može tako lako pronaći. No, jedno je jasno, mnogi veći gradovi u Hrvatskoj trebali bi se ugledati na malu, naizgled konzervativnu Garešnicu.

Pročitajte više