Gary Oldman sugerirao odlazak u mirovinu: Ne mislim glumiti kad budem imao 80 godina

Foto: EPA

LEGENDARNI glumac Gary Oldman dao je naslutiti da bi se jednom zauvijek mogao povući iz glumačkih voda.

Oldman ima dugu filmsku i televizijsku karijeru koja mu je donijela Oscara, Zlatni globus, SAG nagradu i tri BAFTA-e. Ali dok se priprema za povratak u drugoj sezoni serije Slow Horses na Apple TV+, čini se da bi glumac mogao u doglednoj budućnosti objesiti kopačke o klin. Govoreći za The Sunday Times uoči nove sezone, Oldman je priznao da počinje razmišljati o umirovljenju.

"Imao sam zavidnu karijeru, ali karijere jenjavaju, a imam i druge stvari koje me zanimaju izvan glume. Kad si mlad, misliš da ćeš ih sve učiniti, a onda godine prolaze. Iduće godine imam 65, 70 je iza ugla. Ne želim biti aktivan kad budem imao 80", rekao je glumac.

Oldman je za Slow Horses vezan najmanje još dvije sezone

No, fanovi ne trebaju brinuti jer je Oldmanov odlazak iz Slow Horsesa poprilično daleko. Triler serija, koja se temelji na bestseler serijalu Slough House pisca Micka Herrona, ima Oldmana vezanog za najmanje još dvije sezone, tvrdi Deadline.

Slow Horses priča je o Jacksonu Lambu, šefu disfunkcionalnog tima osramoćenih agenata MI5. Iako Lamb očekuje da agenti napuste svoje dosadne uredske poslove, oni se ubrzo nađu upetljani u opasnu situaciju.

Uz Slow Horses, Oldman će surađivati ​​s Christopherom Nolanom na Oppenheimeru, filmu o projektu Manhattan i stvaranju atomske bombe u kojem će glumiti i Cillian Murphy, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Matt Damon, Rami Malek i Emily Blunt. Oldman u filmu glumi američkog predsjednika Harryja Trumana.

Pročitajte više