Gaže za doček ove godine imaju rijetki. Evo gdje će pjevati Šuput, Severina, Rozga...

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

SREDINA studenog je, a ljudi diljem Hrvatske još uvijek su u neizvjesnosti hoće li biti starog dobrog slavlja za Novu godinu, na kakvo smo navikli prije pandemije. Neki gradovi imaju planove kako će kod njih izgledati doček 2022., glazbenici su se pohvalili gažama, ali brojni veliki gradovi još uvijek nisu najavili doček na otvorenom. Razlog tome je najvjerojatnije povećan broj zaraženih koronavirusom.

Zagrebački Trg bana Josipa Jelačića svake godine bio je krcat ljudima koji su slavili, pjevali, plesali i dočekivali Novu godinu uz izvođače na pozornici i veliki vatromet. No glavni grad Hrvatske još uvijek nije objavio hoće li biti dočeka na Trgu, odnosno tradicionalnog koncerta nekog hrvatskog izvođača. Ista stvar je, čini se, i sa Zadrom, Osijekom i Splitom. 

"Ove godine nismo ni imali javni poziv za organiziranje dočeka Nove godine na Rivi. Situacija je neizvjesna, a o eventualnom održavanju nekog koncerta na otvorenom odlučit će Grad. Bit će nekoliko prigodnih punktova, na Mertojaku i bedemu Cornaro, o čemu smo već izvijestili javnost. Bude li interesa među ugostiteljima, oni će moći pozvati nekog glazbenika da dođe pjevati", rekla je nedavno Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita, za Slobodnu Dalmaciju

Opatija organizirala doček unatoč porastu broja zaraženih?

Iznimka u Splitu je Zvončac, gdje će za Silvestrovo nastupiti TBF, ali koncertu će moći prisustvovati samo oni koji pokažu covid-putovnicu ili negativan PCR-test.

Portal fiuman.hr piše kako će se 2022. godina u Opatiji dočekati na više lokacija. Od 22 sata na velikoj Ljetnoj pozornici nastupat će bend Groovers, a na Mrkatu, svojevrsnom malom trgu ispred tržnice, pjevat će David Danijel, Trio Rio, Duško Jeličić i Bonaca, Koktelsi te Šajeta. Taj program kreće oko 21 sat. Tu nije kraj nastupima u Opatiji. Ispred umjetničkog paviljona Juraj Šporer nastupat će Dellboysi, Finta De Mona i DJ.

Planove za doček na otvorenome nisu objavili ni Dubrovnik ni Rijeka. Dakle, dočeka u brojnim gradovima Hrvatske ili neće biti ili će ih najaviti kasnije nego što su prethodnih godina, ostavljajući tako građane u neizvjesnosti do posljednjih trenutaka. Osim ako ne planirate dočekati 2022. u hotelima koji su krcati novogodišnjim aranžmanima.

Evo gdje nastupaju hrvatski izvođači

Što se tiče pjevača, oni su gotovo uvijek angažirani za doček Nove godine. Razlog tome je uglavnom honorar jer se na taj dan u godini nastup naplaćuje više nego inače, no ove godine rijetki su oni koji su zakazali nastupe. Maja Šuput prije tri tjedna potvrdila je da će pjevati u hotelu Olympia u Vodicama.

"A sada najbolja vijest za kraj godine. Pjevamo zajedno na najluđem dočeku ikad u hotelima Olympia & Olympia Sky! Zahvaljujući dobro uhodanoj ekipi iz Olympije ovo će svakako biti fešta koja se ne smije propustiti", najavila je Maja. U istom gradu, samo drugom hotelu, pjevat će Joško Čagalj Jole. 

Neke hrvatske glazbene zvijezde nastupat će izvan granica države. Severina je zakazala nastup u hotelu u Crnoj Gori, točnije u mjestu Petrovac u blizini Budve, piše radiosarajevo.ba. Jelena Rozga, koja je sve omiljenija u susjednim državama, Novu godinu dočekat će u novosadskom hotelu Sheraton. 

"Potvrđeno! Dragi moji Novosađani, često me pitate kad ću ponovno u vaš grad. E, pa uskoro! Zajedno ćemo dočekati 2022.! Zadovoljstvo mi je najaviti novogodišnji nastup u hotelu Sheraton u Novom Sadu. Čekam vas, bit će to najbolja i najveselija nezaboravna noć", pohvalila se Rozga na Instagramu.

 

Pročitajte više