Gdje je Baby Lasagna pogriješio na Dori? Pričali smo s eurovizijskim stručnjakom

Foto: Profimedia/ Marko Prpic/Pixsell

BABY Lasagna osvojio je Hrvatsku i na dobrom je putu da osvoji cijelu Europu. Hrvatska je trenutno druga na kladionicama za pobjedu na Eurosongu i uskoro počinju pripreme za natjecanje. 

O nastupu Baby Lasagne razgovarali smo s Williamom Lee Adamsom, stručnjakom za Eurosong koji je cijelu karijeru posvetio Euroviziji. Adams je vlasnik i urednik najvećeg eurovizijskog sajta na svijetu Wiwibloggsa.

Za Index se osvrnuo na Lasagnin nastup na Dori i iznio svoje mišljenje o tome što bi valjalo popraviti za Eurosong.

"Mislim da plesači puno pridonose izvedbi. Pomažu ispričati priču pjesme i raščlanjuju je kao dijelove kazališne predstave. No u ovom trenutku plesači Baby Lasagne se na trenutke stapaju s pozadinom. To je djelomično zato što nose bijele kostime koji se stapaju s bijelim dimom i bijelim svjetlima na pozornici. To je nije dobro jer nestaju", govori Williams.

"Kamera se mora usredotočiti na Lasagnu i plesače"

"Plesači trebaju ostati vidljivi. Mislim da bi producenti trebali manje naglasiti pokazivanje pozornice širokim kutovima kamere i umjesto toga usredotočiti se na Baby Lasagnu i plesače kako bi ilustrirali priču. Treba nam više snimki iz blizine kako bismo stvorili osobnu povezanost.

Nikada ne bi trebali izgledati sitno, osim možda u završnom kadru. Bilo bi ih dobro vidjeti u crnom, to bi bio moćan završetak" dodaje.

"Jedan trenutak je dovoljan da se osvoji Eurosong"

"Euroviziju može osvojiti jedan trenutak. Trebate segmente koji su vizualno pamtljivi i lako se mogu staviti u sažetak videa.

Na primjer, sjetite se Jamalinog magičnog drveta koje je raslo na njezinom LED-u kada je dosegnula vrhunac svoje pjesme 2016.

Mislim da sada u Lasagninoj izvedbi postoje barem dva istaknuta trenutka. Jedan je kada pozornica postane zelena i Baby Lasagna i njegovi plesači izvode jednostavnu, ali učinkovitu koreografiju. Drugi trenutak je završetak, kada Baby Lasagna udara glavom i neon mačke oživljavaju.

Zadržite te trenutke i možda bi ih čak trebalo pojačati. Ti trenuci bi mogli postati viralni nakon polufinala, što će pomoći Hrvatskoj u velikom finalu. Ljudi će očekivati te trenutke", zaključuje Adams.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.