Germania Sport postala član Boranke i započela suradnju pošumljavanja Dalmacije

Foto: Germania Sport

GERMANIA SPORT se povodom Dana planeta Zemlje pridružila najvećoj volonterskoj kampanji pošumljavanja požarišta u Europi, doniravši 50.000 kuna koje će se iskoristiti za sadnju preko 5000 stabala.  

"Germania Sport je kao jedan od glavnih ciljeva svog društvenog odgovornog poslovanja prepoznala upravo ekološko djelovanje, te je početak transformacije u potpuno 'zelenu' tvrtku i smanjenja ugljičnog otiska, odlučila obilježiti ozeljenjavanjem opožarenih dijelova Dalmacije sudjelujući u kampanji Boranka", istaknula je menadžerica korporativng poslovanja u Germaniji, Kristina Džigurski. 

S tim ciljem su na području Mosora pokraj Splita dan u sadnji proveli i djelatnici Germanie. Uhvativši se motike su shvatili kako sadnja u surovom kršu nije nimalo lagana, kako su im na početku edukacije sadnje i objasnili dipl. ing. šumarstva Ivan Vidosavljević i šumarski tehničar Srećko Komić. Također su istaknuli: "U velikim požarima, koji sve češće haraju hrvatskom obalom, stradavaju izrazito velike površine šuma. Globalno povećanje temperatura i sušnih perioda, uzrokovano klimatskim promjenama, dodatno utječe na pojavu i širenje požara. Vatrene stihije iza sebe ostavljaju pustoš s katastrofalnim prirodnim posljedicama. Iz toga razloga je Savez izviđača Hrvatske pokrenuo 2018. godine najveće volontersko pošumljavanje i obnovu opožarenih područja Dalmacije, kampanju simbolično nazvanu Boranka. U sadnji se koriste isključivo autohtone bjelogorične i crnogorične vrste."

Za svako nacrtano drvce "posađeno" na boranka.hr stranici, volonteri Boranke, među kojima su i djelatnici Germanie Sport zasadit će pravu sadnicu na požarištu. Kako će rasti virtualna šuma, tako će se povećavati i broj živih sadnica u prirodi. Simbolički, iz spaljenog drveta nastaje novi život – iz crnog požarišta rađa se šuma puna boja. 

Do sada je u akciji sudjelovalo više od 7000 volontera, posađeno je oko 85.000 novih stabala u sadnicama, sjemenu i žiru, a u edukacijama je sudjelovalo više od 10.000 djece i mladih kroz 100-tinjak vrtića, škola i knjižnica. Od sada će u svim navedenim aktivnosti Boranke sudjelovati i Germania kroz financiranje i volontiranje svojih djelatnika na način da će za početak zasaditi najmanje 5000 stabala kroz donaciju od 50.000 kuna. 

Pročitajte više