Germania Sport u "zelenom srcu" Zagreba podržala rad Botaničkog vrta

Foto: Press

Osnovan davne 1889. godine, Botanički vrt u Zagrebu zelena je oaza u srcu metropole. Kako bi podržala očuvanje prirodnog okoliša i pomogla zaposlenicima vrta da posjetiteljima osiguraju uživanje u ljepoti biljnog svijeta, društveno odgovorna kompanija Germania Sport s ponosom je posvojila stablo europske smreke i klupu unutar Botaničkog vrta. Uključivanjem u ovu inicijativu Germania želi podići svijest o važnosti očuvanja prirode te potaknuti sve u društvu da se pridruže sličnim akcijama.

"Izuzetno nam je drago što je društvo Germania Sport prepoznalo akciju posvajanja biljaka i klupa unutar vrta te smo zahvalni na vrijednoj donaciji koja će nam pomoći u svakodnevnom radu. Sredstva ćemo s velikim zadovoljstvom namjenski uložiti u daljnje unaprjeđenje našeg lijepog botaničkog vrta" – izjavio je dr. sc. Vanja Stamenković, voditelj Botaničkog vrta u Zagrebu.

U ime društva Germania Sport d.o.o. donaciju je uručio Domagoj Dananić iz korporativnih poslova istaknuvši: "Germania Sport svoje poslovanje temelji na načelima održivog razvoja i svakodnevno teži ostvariti pozitivan utjecaj na društvo i okoliš. Zato smo ponosni što smo dobili priliku postati dio ove inicijative i što kroz ova posvojenja doprinosimo očuvanju prirodnog bogatstva grada."

Smješten na površini od otprilike 5 hektara, Botanički vrt posjetiteljima nudi mogućnost upoznavanja s bogatstvom biljnog svijeta. Istovremeno, riječ je o centru za istraživanje i obrazovanje koji posebnu pozornost posvećuje hrvatskim samoniklim vrstama.

U akciju posvojenja mogu se uključiti svi zainteresirani. Fizičke osobe također mogu donacijama podržati rad ove gradske oaze te simboličkim posvojenjem doprinijeti promicanju odgovornosti prema okolišu, očuvanju biološke raznolikosti i podizanju svijesti o važnosti zaštite prirode. Sve informacije dostupne su na poveznici.

Igre na sreću mogu uzrokovati ovisnost. Igraj odgovorno.
Osobama mlađim od 18 godina nije dozvoljeno sudjelovanje u igrama na sreću.

Pročitajte više