Gibonni na listi Los Angeles Timesa među 15 glazbenika koji zaslužuju međunarodnu slavu

NAKON što je na nedavnoj dodjeli Porina u svoju kolekciju spremio još pet kipića, Zlatan Stipišić Gibonni našao se i na popisu "Svijet je naša glazbena lista" među 15 glazbenika koji bi trebali biti međunarodno poznati, a koju je objavio Los Angeles Times.

"U vremenu kad je svijet jedno globalno selo, i dalje se čini da su naši glazbeni izbori ograničeni zemljopisnim i kulturološkim imperativima. No, svijet je velik i pitali smo se što mi ovdje u SAD-u propuštamo. Zatražili smo tako 15 kritičara sa svih strana svijeta da izaberu po jednog domaćeg autora za kojeg misle da je vrijedan `prelaska preko velike bare`. Rezultat je odlični glazbeni miks interkontinentalnih zvukova", piše LA Times.

Osim Gibonnija s pjesmom "Čemu se nadaš srce moje", na popisu su se našli i Junior Boys (Kanada), Thais Gilin (Brazil), Sons and Daughters (Velika Britanija), Nowlenn Leroy (Francuska), Kim Petras (Njemačka), Vinicio Capossela (Italija), Skero (Austrija), The MOOoD (Rumunjska), Just a Band (Kenija), Juliana Down (Ujedinjeni Arapski Emirati), Jamie Hutchings (Australija), Eason Chan (Kina), Scratch 22 (Novi Zeland) te LLW (Indonezija).

Pročitajte više