Gisele Bundchen i dalje najbolje plaćeni model prema Forbesovoj listi



BRAZILSKA manekenka Gisele Bundchen proglašena je najbolje plaćenim modelom prema listi koju magazin Forbes objavljuje svake godine. Bundchen i njezin suprug, igrač američkog nogometa Tom Brady, dobili su u prosincu prošle godine sina Benjamina pa se manekenka trenutno povukla s modnih pista. Unatoč trudnoći, tijekom prošle godine, Bundchen je uspjela zaraditi 25 milijuna dolara. S istom zaradom, Bundchen je i 2009. godine zauzela prvo mjesto liste najplaćenijih modela. Svoju karijeru započela je sa 13 godina, kada je zauzela drugo mjesto na natjecanju "Elite Look of the Year". Tri godine kasnije, odselila se iz Brazila u New York gdje kreće njezina zvjezdana karijera supermodela.

Na drugom mjestu liste nalazi se Heidi Klum sa zaradom od 16 milijuna dolara od raznih reklamnih kampanja i uloge suca u američkoj emisiji "Project Runway". Klum se i prošle godine nalazila na drugom mjestu liste s istom zaradom. Manekenka je započela karijeru nakon srednje škole kada ju je prijateljica nagovorila da se prijavi na natjecanje "Model 92" na kojem je pobijedila između 25.000 djevojaka. Heidi je danas udana za pjevača Seala s kojim ima troje djece te jednu kćer iz veze s nekadašnjim šefom tima Formule 1 Flaviom Briatoreom.

Moss povećala zaradu

Britanka Kate Moss je sa svojih 9 milijuna zarađenih dolara zauzela treće mjesto liste, uglavnom zahvaljujući svojoj kolekciji za Topshop i novom parfemu. Prošle godine manekenka se također nalazila na trećem mjestu, a zarada joj je bila za 500 tisuća dolara manja. Moss iza sebe ima 300 naslovnica različitih časopisa. Sa 14 godina modna agentica otkrila ju je na aerodromu u New Yorku. Trenutno je u vezi sa članom benda The Kills, Jamiejem Hinceom. 

Na četvrtom mjestu se nalazi brazilska manekenka Adriana Lima sa zaradom od 7,5 milijuna dolara. Prošle godine Lima se našla na istom mjestu Forbesove liste, ali joj je zarada sada pala za 500 tisuća dolara. Lima se počela baviti manekenstvom sa 15 godina, kada je pobijedila na Fordovom natjecanju "Supermodel Brazila". Prošle godine udala se za srpskog košarkaša Marka Jarića s kojim ima kćer Valentinu.

Nizozemska manekenka Doutzen Kroes već se dvije godine nalazi na petom mjestu s nepromijenjenom zaradom od 6 milijuna dolara. Čitatelji časopisa Vogue proglasili su Kroes 2005. godine "Modelom godine". Prošle godine manekenka je, u sklopu Nizozemske nagrade "Model Award", dobila priznanje za životno dostignuće s obzirom na svoje godine.


Brazilke hit u modnom svijetu

Još jedna brazilska manekenka Alessandra Ambrosio našla se na šestom mjestu liste, kao i prošle godine. U posljednjih godinu dana Ambrosio je zaradila 5,5 milijuna dolara, što je 500 tisuća dolara manje nego godinu prije. Ambrosio se počela baviti manekenstvom u dobi od 12 godina. Tri godine kasnije već je pobijedila na brazilskom natjecanju "Elite Model Look" što je lansiralo njezinu manekensku karijeru. Ljepotica i njezin zaručnik, kalifornijski biznismen Jamie Mazur, prije dvije godine su dobili kćer Anju.



Ruska ljepotica Natalia Vodianova, kao i prošle godine, ponovno se našla ne sedmom mjestu liste, s identičnom zaradom od 5,5 milijuna dolara. Vodianova je do danas odradila 175 modnih revija, a 2001. godine pojavljuje se i u filmu Romana Coppole "CQ". Iste godine udala se za britanskog bogataša Justina Portmana s kojim ima troje djece. Ove godina Vodianova snima film "Clash of the Titans" u kojem glumi Medusu.

Na osmom mjestu ostala je kanađanka Daria Werbowy sa zaradom od 4,5 milijuna dolara. U svijet manekenstva ju je s 14 godina uvela prijateljičina mama koja je vodila manekensku agenciju u Torontu, Susan J. Model & Talent. Ubrzo se Daria prebacila u Elite Models što joj je lansiralo karijeru.

Miranda Kerr u krizi zaradila milijun dolara više

Australka Miranda Kerr, poznata i po svojoj vezi s glumcem Orlandom Bloomom, ostala je i ove godine na devetom mjestu liste iako joj se zarada povećala za milijun dolara, na 4 milijuna. Ona je prva Australka koja sudjeluje u kampanji brenda Victoria's Secreta.

Amerikanka Carolyn Murphy zadržala je i ove godine deseto mjesto liste, sa zaradom od 3,5 milijuna dolara, što je za 500 tisuća dolara više od njezine prošlogodišnje zarade. Godine 1998. Murphy je proglašena "Modelom godine" prema časopisu Vogue. Prije četiri godine, njezin je bivši muž Jake Schroeder, s kojim ima kćer, pustio u javnost snimku njihovog seksa s medenog mjeseca na Barbadosu.

Pročitajte više